Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Zeggen tienduizend beelden dan meer dan tien miljoen woorden?

Omdat we steeds meer foto’s gebruiken, werken we sinds kort met nieuwe software die ons helpt om al die beelden beter te organiseren en ze beter in te zetten in onze communicatie, zowel online als offline. Deze afbeeldingsdatabank helpt ons om de efficiëntie en kwaliteit van onze communicatie naar nieuwe hoogten te tillen.

Stel: voor een visual op Instagram zoeken we een foto van Raoul Hedebouw die al lachend iemand vastpakt op een betoging waar het mooi weer is. Vroeger moesten we hiervoor urenlang zoeken op onze server. Als we in het nieuwe platform de zoekopdracht “Raoul knuffel lach zon betoging” ingeven, vinden we die foto direct. Super handig voor campagnes en dagdagelijkse communicatie.

Om dit mogelijk te maken moet elke foto voorzien worden van kernwoorden (tags en categorieën) en andere meta-informatie waardoor we dat beeld snel terugvinden. We willen bovendien niet alleen nieuwe foto’s, maar ook ons oude foto-archief in dit nieuwe platform gieten.

Dat is een groot werk, maar het helpt ons ook enorm vooruit. Daarom zoekt de PVDA een tiental vrijwilligers die tussen juli en november hun schouders onder dit project kunnen zetten.

Wil jij ons helpen om dit te realiseren? Dan ben jij misschien de persoon die we zoeken.

Wat verwachten we van jou?

Je hart klopt links en je kan je vinden in de waarden van de PVDA.
Je kunt vlot overweg met een computer.
Je kan geconcentreerd werken, ook als het soms repetitief werk is.
Foutjes of slordigheden hebben een grote impact op de kwaliteit en de bruikbaarheid van de databank. Daarom zoeken we mensen die kritisch en secuur zijn.
Vlot Frans en Nederlands spreken en/of begrijpen is welkom.

Wat bieden we aan?

Je krijgt een duidelijk afgebakende taak.
We zoeken enkele vrijwilligers die minimaal 10 dagen van minimaal 2 en maximaal 4 uur hieraan kunnen spenderen. Je kan het werk flexibel organiseren, maar bij de start maken we wel duidelijk afspraken zodat we kunnen inschatten of de planning realistisch is en of we nog meer vrijwilligers nodig hebben.
Je wordt door iemand van de communicatiedienst opgeleid en ondersteund.
Je krijgt toegang tot het nieuwe platform, zodat je van thuis uit kunt werken. Kom je graag af en toe bij ons werken? Altijd welkom bij de communicatiedienst in Brussel.
We zoeken continu naar vrijwilligers en hopen op termijn een vaste ploeg uit te bouwen. Als het werk je bevalt en de samenwerking verloopt vlot, kan het dus zijn dat we je hierna nog contacteren.

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar [email protected]