• Peter Mertens en Ewald Engelen: Klimaatrevolutie moet sociaal!

  dinsdag 19 februari 2019 om 19u30
  R-Blok UA, lokaal tba in Antwerpen, Belgium
  De afgelopen maanden is er een heuse klimaatbeweging ontstaan, en met reden. Hoewel politieke daadkracht noodzakelijk is om de opwarming tot 1,5°C te beperken, beweegt er beleidsmatig amper tot niets. Om het met de woorden van Zweedse Greta Thunberg te zeggen: “We have run out of excuses and we are running out of time. We have come here to let you know that change is coming, whether you like it or not.”

  Op 19 februari komt professor Ewald Engelen zijn visie op de klimaatcrisis uiteenzetten. Ewald Engelen is hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is uitgegroeid tot één van Nederlands grootste criticasters van het kapitalisme. Daarnaast opinieert hij bevlogen tegen het heersende politieke discours dat ons afleidt van de echte problemen als klimaatopwarming, torenhoge woonlasten en toenemende ongelijkheid. Hij heeft zijn publiek al meermaals aangemaand om de hooivorken van stal te halen voor een mars op de machtscentra, benieuwd wat zijn kijk op de klimaatbeweging inhoudt!

  Zijn gesprekspartner voor de avond is niemand minder dan Peter Mertens, voorzitter van de PVDA en auteur van bestsellers zoals Graailand en Hoe Durven Ze?. Niet alleen behoren deze werken tot de meest gelezen politieke boeken van het voorbije decennium, ze hebben een stempel gedrukt op het maatschappelijk debat. Zo is bijna iedereen er tegenwoordig van overtuigd dat het redden van het klimaat een sociale omwenteling moet zijn. Maar kan deze omwenteling wel plaatsvinden binnen het huidige status-quo, of dringt een klimaatrevolutie zich op?

  Heb jij ook een visie op heersende klimaatproblematiek of ben je gewoon benieuwd naar de kijk van deze twee knappe koppen hierop? Kom dan zeker luisteren en discussiëren! Nadien is er ruimte voor vragen uit het publiek.

  Hopelijk tot dan!
  Wanneer? 19 februari om 19u30
  Waar? UA R004
  Organisatie Comac Antwerpen
 • Groot Kopstukkendebat

  woensdag 20 februari 2019 om 20u30
  Pieter De Somer Aula in Leuven, Belgium
  Faculteitskringen VRG en Politika organiseren hun Groot Kopstukkendebat (#GKDebat) op woensdag 20 februari in Aula Pieter De Somer. Naar aanleiding van de moeder der verkiezingen in mei verzamelen we opnieuw de grote politieke namen van de Vlaamse partijen, zij zullen de degens kruisen over enkele fundamentele thema’s. Als dé studierichtingen met liefde voor politiek en democratie, zal het volledige debat GRATIS zijn en bovendien open voor iedereen. Één meer dan ideale avond dus voor onbesliste kiezers, politiek nieuwsgierigheden en geïnteresseerde studenten.

  CONCREET
  Woensdag 20 februari vanaf 20u30
  Aula Pieter De Somer (KU Leuven): Charles Deberiotstraat 24
  SPREKERS
  De politici en de moderator worden de komende weken aangekondigd.
  PLANNING
  Deuren open om 20u30.
  Begin debat om 20u45.
  Gratis receptie in de benedenzaal.
  Afterparty in fakbars HdR en Politika Kaffee
  VRAGEN OF OPMERKINGEN?
  Altijd open voor een mailtje naar debat@politika.be en cultuur@vrg.be of stuur een berichtje naar onze respectievelijke FB-pagina’s.
 • Boekvoorstelling "De grote pensioenroof" door Kim De Witte

  donderdag 21 februari 2019 om 20u00
  Gemeenschapshuis in Bornem, Belgium
  Langer werken voor minder pensioen? Pensioenspecialist Kim De Witte verkent in zijn boek 'De Grote Pensioenroof. En het plan om ons pensioen terug te winnen' het grote pensioengevecht en toont aan dat een goed pensioen voor iedereen mogelijk, eerlijk en betaalbaar is. Tijdens de boekvoorstelling vertelt hij hoe en kan je hem gerichte vragen stellen.
  Organisatie: PVDA Klein-Brabant
 • PVDA on Tour | Ronse

  zaterdag 23 februari 2019 om 20u00
  Café The Clubman in Ronse, Belgium

  Tom De Meester stelt enkele kandidaten voor waarmee de PVDA naar de kiezer trekt in mei. Leer ook ons programma kennen waar die kandidaten zich 100% achter scharen. Stel uw vragen aan Tom en luister hoe we allemaal kunnen bijdragen aan een sociaal rechtvaardige wereld. De toegang is vrij en gratis.

  Facebook

 • Campagnestart 2019 (livestream!)

  zondag 24 februari 2019 om 14u00 · 235 deelnemers
  Facebook Live op de pagina van Peter Mertens

  KIJK op zondag 24 februari live op de Facebook-pagina van Peter Mertens naar de fenomenale aftrap van onze kiescampagne. Ontdek als eerste ons verkiezingsprogramma, laat je op sleeptouw nemen door Peter Mertens en Raoul Hedebouw, en spring mee op de trein van de toekomst.

  Schrijf je nu in: blijf op de hoogte van belangrijke programma-updates (en ontvang als eerste ons gloednieuwe verkiezingsprogramma!).

 • Het federaal verkiezingsdebat: CDS Antwerpen

  dinsdag 26 februari 2019 om 19u00
  Aula R001 in Antwerpen, Belgium
  CDS Antwerpen organiseert een federaal verkiezingsdebat met de kopstukken van alle partijen. 

  Tijdens dit debat zullen de thema’s klimaat, migratie en werk aan bod komen.
  Volgende sprekers zullen aanwezig zijn:
  CD&V: Servais Verherstraeten
  OpenVld: Willem-Frederik Schiltz
  Vlaams Belang: Tom van Grieken
  N-VA: Valerie Van Peel
  Sp.a: Yasmine Kherbache
  Groen: Kristof Calvo
  PVDA: Peter Mertens

  Het debat zal gemodereerd worden door advocaat en doctor in de politicologie Werner Vandenbruwaene.

 • PVDA on Tour | Genk

  donderdag 28 februari 2019 om 19u00
  De kring in Genk, Belgium

  Er beweegt van alles in ons land. Dat tonen de scholierenacties voor het klimaat, de gele hesjes, de algemene staking. Het #sociaalverzet is springlevend. En ook de #PVDA heeft de wind in de zeilen. In oktober braken we door in alle grote steden. Met de verkiezingen van 26 mei willen we ook doorbreken in het parlement. Dat doen we met een #fenomenaalsociaal verkiezingsprogramma.

  🤜 Voor Limburg willen we Kim De Witte in het parlement. Daarvoor hebben wij jouw hulp nodig! Benieuwd hoe je kan helpen? Kom dan naar onze PVDA On Tour op donderdag 28 februari .

  Inschrijven kan via genk@pvda.be. Inkom gratis.

  Kan je niet op 28 februari? Hartelijk welkom op één van onze andere On Tour-momenten in de regio Genk:
  ► Dinsdag 12 maart om 19u: café In Den Ouden Tijd, Dorpsstraat 29, Oudsbergen
  ► Donderdag 14 maart om 19u: Stadhuis, Stadsplein 1, Genk
  ► Zaterdag 23 maart om 19u: Het Park, Oostlaan 6, Genk

  Overzicht van de hele 'PVDA On Tour' in Limburg: https://limburg.pvda.be/pvda_on_tour

  Info en inschrijvingen: limburg@pvda.be, 089 36 28 90

  Facebook

 • PVDA on Tour | Vilvoorde

  donderdag 28 februari 2019 om 19u30
  CC Het Bolwerk in Vilvoorde, Belgium

  In maart organiseren we in heel Vlaams-Brabant een tournée om de verkiezingscampagne af te trappen. Maak kennis met de lijsttrekkers, leer ons programma kennen en doe mee met een fenomenaal sociale partij.

 • Peter on Tour | Linkeroever

  donderdag 28 februari 2019 om 19u30
  Sint-Anneke Centrum in Antwerpen, Belgium

  Peter Mertens stelt het #fenomenaalsociaal plan van de PVDA voor

  Dat is het PVDA programma voor de parlementsverkiezingen van 26 mei. Kom luisteren en mee spreken over ons #fenomenaalsociaal plan. Help ons met de verkiezingscampagne 'Stem Peter Mertens in het parlement'.'

  Er is veel in beweging in ons land met de scholierenacties voor het klimaat, met de gele hesjes, met de algemene staking. Dat is goed, de maat is vol! Het #fenomenaalsociaal plan van de PVDA staat voor:

  koopkracht en pensioenen
  sociale klimaatrevolutie
  eenheid van België
  eerlijke belastingen
  zero-tolerantie voor graaien

  Kom op voor idealen, niet voor postjes.

  Zie hier het overzicht van de hele 'Peter On Tour'

  Kom je?

   

 • PVDA on Tour | Hasselt

  vrijdag 1 maart 2019 om 19u00
  Aroma in Hasselt, Belgium

  Er beweegt van alles in ons land. Dat tonen de scholierenacties voor het klimaat, de gele hesjes, de algemene staking. Het #sociaalverzet is springlevend. En ook de #PVDA heeft de wind in de zeilen. In oktober braken we door in alle grote steden. Met de verkiezingen van 26 mei willen we ook doorbreken in het parlement. Dat doen we met een #fenomenaalsociaal verkiezingsprogramma.

  🤜 Voor Limburg willen we Kim De Witte in het parlement. Daarvoor hebben wij jouw hulp nodig! Benieuwd hoe je kan helpen? Kom dan naar onze On Tour-avond op vrijdag 1 maart in Café Aroma. We trappen samen met Kim onze campagne af, ontdekken we het programma en bekijken we hoe jij je steentje kan bijdragen.

  Inschrijven kan via hasselt@pvda.be. Inkom gratis.

  Kan je niet op 1 maart? Hartelijk welkom op één van onze andere On Tour-momenten in Hasselt:
  ► Zondag 17 maart om 10u: De Hazelaar, Merellaan 17, Hasselt
  ► Maandag 25 maart om 19u: OC Runkst, Runkstersteenweg 149, Hasselt

  Overzicht van de hele 'PVDA On Tour' in Limburg: https://limburg.pvda.be/pvda_on_tour

  Info en inschrijvingen: limburg@pvda.be, 089 36 28 90

Dit is jouw beweging