Als huisarts zie ik mijn collega’s in de zorg in de vuurlinie staan. Ondanks de grote risico’s geven ze elke dag het beste van zichzelf. Ze draaien dubbele shiften, werken 12u zonder pauze, en zijn soms weinig of niet beschermd. Ik zie van dichtbij hoeveel het van hen vraagt. Toch staan ze er. Dat moet beloond worden. 

Ik stel een maandelijkse premie van 400 euro bruto voor, voor het voltallige zorgpersoneel, alsook voor het onderhouds- en zorgpersoneel in rusthuizen. Nederland en Italië geven zo’n premie al: wij kunnen dat ook. 

Teken de petitie en zorg mee voor een bedanktbonus! 

 

      

Sofie Merckx, arts en PVDA-volksvertegenwoordiger

18.373 ondertekenaars, op naar 25.000!

Teken jij ook?

Velden met een * zijn verplicht.

Door deze petitie te ondertekenen verklaar je je akkoord dat de PVDA de door jou verstrekte gegevens bijhoudt om je naargelang je interesses op de hoogte te houden van standpunten en activiteiten van de PVDA. Je kunt die gegevens opvragen, laten verbeteren en laten verwijderen. Dat kan per e-mail naar pvda@pvda.be, of per brief naar PVDA, M. Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel. Als je vindt dat we je persoonsgegevens op een onrechtmatige manier verwerkt hebben, kun je een klacht indienen bij de Privacycommissie. Meer over het privacybeleid van de PVDA: www.pvda.be/privacy.

We hebben jouw steun nodig