Comac is een nationale, tweetalige organisatie actief in de grote studentensteden van het land, die studerende jongeren samenbrengt om de wereld te veranderen.

Niets typeert ons meer dan volgende vijf begrippen:

Verandering. Wij sluiten onze ogen niet voor onrecht, en smeden verontwaardiging om in engagement om de wereld te veranderen.

Optimisme. Wij zijn resoluut toekomstgericht, boordevol optimisme, en zoekend naar positieve alternatieven die mens en milieu vooruithelpen.

Creativiteit. Iedereen heeft talent, iedereen draagt zijn steentje bij, niemand valt uit de boot. Samen staan we sterk, en samen laten we alle creativiteit gelden.

Dynamiek. Wij zijn doeners die denken, en denkers die doen. Zonder activisme en engagement kan er geen verandering zijn, en dus zijn we actief in de studentenstrijd, de ecologische strijd, en de sociale strijd.

Marxisme. Wij zijn boordevol denkwerk en analyse, debat en discussie over het hedendaagse kapitalisme, en over een wereld zonder uitbuiting, het socialisme 2.0.

Ook jij bent welkom! Aarzel niet om meer informatie te vragen.

Comac voert actie en organiseert debatten, filmavonden en activiteiten over onderwijs, jeugdbeleid, duurzaamheid, antiracisme, cultuur, sociale rechtvaardigheid, vrede, internationale solidariteit en nog veel meer. Drie keer per jaar blazen we verzamelen:

  • op de Karl Marx School voor vorming, analyse, debat en discussie
  • op het Comac-Zomerkamp
  • in het jongerendorp op ManiFiesta, het festival van de solidariteit.

Comac is de studentenbeweging van de PVDA.

Lid worden van Comac kost 5 euro per jaar.

Meer info op www.chengetheworld.be