Waar gewone mensen thuis zijn. Arbeiders, bedienden, ambtenaren, werklozen, jongeren, intellectuelen en zelfstandigen. De PVDA telt 20.000 leden en ze voelen zich allemaal ‘thuis’ bij de partij.

Eenheid. De enige nationale partij in het land met afdelingen in meer dan 140 steden en gemeenten en in 120 bedrijven en kantoren. Zowel in Vlaanderen, Wallonië als Brussel.

Veelzijdigheid. Actief rond een erg divers palet aan werkterreinen. Werk en wonen, gezondheid en milieu, onderwijs en democratische rechten, internationale solidariteit en vrede.

Openheid. Met een democratische werking, transparante structuren en een open blik op de wereld staat de partij ver weg van de achterkamertjes en de lobbypolitiek.

Luisterend oor. Steeds een vinger aan de pols op de werkvloer, op school of kantoor, of in de wijk.

Nuance. Met onderbouwde analyses en tussenkomsten. Ver weg van zwart-wit-standpunten, maar wel links voor de raap.

Daadkracht. Geen praatbarak, maar een partij die er iets aan doet. Zoals Geneeskunde voor het Volk, met zijn 80 dokters in 11 praktijken die gratis 25.000 patiënten verzorgen.

Samenwerking. Samenwerking met de grote sociale organisaties en met iedereen die opkomt voor sociale vooruitgang, democratische rechten, internationale solidariteit, vrede en de bescherming van het milieu.

Consequent links. Niet links lullen en rechts vullen, zoals bepaalde 10.000-euro-politici graag doen. Maar wel consequent links met parlementsleden, mandatarissen en kaderleden die leven aan een gemiddeld werknemersloon.

Socialisme 2.0. Vastberaden voor een maatschappij zonder uitbuiting van de mens door de mens, en zonder uitputting van de natuur door de mens.


Schrijf als eerste een reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.

We hebben jouw steun nodig