Actie voor de hoofdzetel van Securitas in Brussel.

De bedrijven en de regering willen de lonen bevriezen. De werkende klasse eist meer respect en toonde vandaag dat ze de opgelegde loonmarge van maximaal 0,4% niet aanvaardt.

In het hele land waren er vanmorgen acties (personeelsvergaderingen, piketten, stakingen ...) in een groot aantal bedrijven van de distributiesector, de metaalsector, de chemie, de farmasector, de bewakingssector ...

(Bekijk onderaan deze pagina enkele foto’s)

Ook de schoonmaaksector, de beschutte werkplaatsen en de dienstenchequebedrijven voerden actie om hun eis voor een minimumloon van 14 euro per uur kracht bij te zetten.

Een geslaagde eerste sensibiliserings- en actiedag dus. De werkende klasse is niet tevreden met de kruimels die hen worden toegeworpen, terwijl bedrijven winst maken en aandeelhouders dividenden opstrijken. Op 25 februari is er een volgende nationale actiedag.

“Het zijn niet de aandeelhouders die de zaken draaiend hielden tijdens de crisis”, stelt Cédric die bij Brico werkt. “Wij deden dat. Wij hebben dan ook recht op meer loon.”

Geen kruimels, teken nu voor échte loonsverhoging

Geef zuurstof aan de economie door de koopkracht te verhogen. De wet moet worden aangepast, zodat échte loonsverhogingen mogelijk zijn, zonder plafond.

Teken de petitie: www.pvda.be/geen-kruimels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg de PVDA op de voet