Peppertalk

Peppertalk. Dat is Marc Botenga, Europees PVDA-vertegenwoordiger, die zich vastbijt in de pittige vraagstukken van vandaag. Met een peper op de tong ontrafelt hij internationale kwesties en vooral de belangen die erachter schuilen.

19 juli 2022

Peppertalk #5 | Wapens of boter?

Moeten we onze pensioenen opofferen voor wat extra wapens? Onze regering gaat vol voor een verhoging van het militaire budget. Maar zijn we echt veiliger als we meer wapens kopen? Of stappen we zo mee in een wereldwijde wapenwedloop? Marc Botenga, Europees volksvertegenwoordiger voor de PVDA, legt de ware reden bloot waarom onze regering bereid is miljarden te geven aan de wapenindustrie.

Luister via:        

1 juli 2022

Peppertalk #4 | Wie kan zich oorlogsmisdaden veroorloven?

Hoe straffeloos een oorlogsmisdaad plegen voor dummies. In deze nieuwe aflevering van Peppertalks legt Europees PVDA-vertegenwoordiger Marc Botenga bloot waarom de Europese Unie sommige oorlogen zwaar bestraft, voor sommige de ogen sluit en nog andere zelf begint.

Luister via:        

17 juni 2022

Peppertalk #3 | Europa vs. de verborgen agenda van Amerika

Het wereldbeeld van Washington is eenvoudig: je hebt de goeie (die braaf volgen) en je hebt de slechte (alle anderen). Maar de werkelijkheid is iets genuanceerder dan een Hollywoodfilm. Wat als Europa nu eens besliste om niet langer de aanhangwagen van de VS te zijn?

Luister via:        

4 juni 2022

Peppertalk #2 | Hoe stop je een oorlog?

“Wie vrede wil, moet zich voorbereiden op oorlog.” Wat schuilt er achter deze vaak gehoorde boutade? Europees volksvertegenwoordiger Marc Botenga (PVDA) ontleedt de uitspraken van de oorlogsstokers in een nieuwe aflevering van de podcastserie Peppertalk.

Luister via:        

23 mei 2022

Peppertalk #1 | Oorlog in Oekraïne: wie vult er zijn zakken mee?

Eerste aflevering van Peppertalk. Marc Botenga, Europees vertegenwoordiger van de PVDA, onthult wat de prijs van de oorlog zal zijn voor de werkende klasse ... en wie er zijn zakken mee zal vullen.

Luister via: