Wij willen geen kilometertaks in Brussel. Wie dagelijks naar Brussel moet, zou 150 tot meer dan 1.000 euro per jaar extra betalen. Niet alleen de Vlaamse en Waalse pendelaars worden hard getroffen, maar ook de Brusselaars zelf. Wie rijk is, kan dat wel betalen. Maar voor alle anderen is het een flinke hap uit het budget. Een kilometerheffing straft de mensen die geen andere keuze hebben dan met de auto naar het werk te gaan, bij gebrek aan betaalbare en praktische alternatieven.

In plaats van nieuwe groene taksen in te voeren, moeten de regeringen investeren in degelijk openbaar vervoer dat betaalbaar en praktisch is. Dát zou pas ecologisch en sociaal zijn.

13.486 ondertekenaars, op naar 25.000!

Teken jij ook?

Velden met een * zijn verplicht.

Door deze petitie te ondertekenen verklaar je je akkoord dat de PVDA de door jou verstrekte gegevens bijhoudt. Je kunt die gegevens opvragen, laten verbeteren en laten verwijderen. Dat kan per e-mail naar [email protected], of per brief naar PVDA, M. Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel. Als je vindt dat we je persoonsgegevens op een onrechtmatige manier verwerkt hebben, kun je een klacht indienen bij de Privacycommissie. Meer over het privacybeleid van de PVDA: www.pvda.be/privacy.

Volg de PVDA op de voet