De Lage-Emissiezone (LEZ) is asociaal. Mensen met een laag inkomen worden extra hard getroffen: zij moeten een nieuwe auto kopen of een dure vergunning. De LEZ is een jackpot voor de stadskas.

De LEZ is elitair. Gepensioneerden met een klein pensioen mogen met hun dieseltje de stad niet meer binnen, grootverdieners met hun nieuwste elektrische Lexus wel. De LEZ is een taks op kleine inkomens.

In plaats van mensen op kosten te jagen die hun auto nodig hebben voor hun werk, zou de overheid beter investeren in sociale alternatieven: beter en betaalbaar openbaar vervoer.

Ook wij willen gezonde lucht. Maar een ambitieus milieubeleid moet ook sociaal zijn. Stop de LEZ. Teken de petitie.

Deze actie werd al door 8.499 mensen ondertekend.

Teken jij ook?

Velden met een * zijn verplicht.

Door deze petitie te ondertekenen verklaar je je akkoord dat de PVDA de door jou verstrekte gegevens bijhoudt. Je kunt die gegevens opvragen, laten verbeteren en laten verwijderen. Dat kan per e-mail naar [email protected], of per brief naar PVDA, M. Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel. Als je vindt dat we je persoonsgegevens op een onrechtmatige manier verwerkt hebben, kun je een klacht indienen bij de Privacycommissie. Meer over het privacybeleid van de PVDA: www.pvda.be/privacy.

Volg de PVDA op de voet