(Foto: RedFox Luik)

Het communicatieteam van de PVDA is op zoek naar social media creatieven. Op basis van actualiteit en campagnes ontwikkel je social media content voor Instagram, Facebook, TikTok …

Samen met het team denk je na over hoe we onze standpunten met zoveel mogelijk impact op social media brengen. Op basis van een politieke briefing ben jij in staat om een concrete post, animatie, filmpje ... conceptueel en grafisch uit te werken samen met jouw collega’s.

Je verzint originele content, schrijft copy en stuurt designers/video animators aan. Creativiteit, zowel in tekst als beeldconcept, zijn jouw grootste troeven.
OF
Je bent helemaal geen held met woorden, maar je kan wel als geen ander onze boodschap in een sterk beeld omzetten: visuals, stories, video, animaties … noem maar op.

Ben je sterk in taal én beeld, daar worden wij helemáál wild van!

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent een digital native met voeling voor communicatie.
 • Je kan onze visie en ideeën op een leuke en originele manier vertalen naar social media.
 • Je loopt over van creativiteit: je hebt meer ideeën dan tijd. Je bent een pro in het bedenken van sprekende social media content.
 • Je bent in het bezit van een scherpe pen die vlot en overtuigend schrijft OF je kan als geen ander een boodschap in een sterk beeld vertalen.
 • Je bent een een social media addict: Instagram, Facebook en Twitter hebben geen geheimen voor jou. Pluspunt als je ook nog eens weg bent van TikTok.
 • Je kan je goed inleven in situaties en onze doelgroepen.
 • Je bent geïnteresseerd in actualiteit en volgt het nieuws dagelijks.
 • Je bent stressbestendig en flexibel.
 • Je ben een teamspeler, maar kan ook zelfstandig werken.
 • Je neemt initiatief en bent bereid om permanent bij te leren.
 • Je hebt minstens een passieve kennis van het Frans.

Pluspunt

 • Je hebt een opleiding als grafisch vormgever en/of motion designer.
 • Ervaring met Adobe Photoshop, Indesign, Premiere (dubbele bonuspunten als je ook met After Effects overweg kan ;-)).

Kan je niet alle punten afvinken? Geen paniek! Een hoofd vol creatieve ideeën en motivatie zijn belangrijker dan een technische checklist.

Je hart klopt links. Je volgt de actualiteit op de voet en je kan je vinden in de waarden van de PVDA. Je bent een social media freak en gepassioneerd door politiek. Social media zijn voor jou hét middel om de PVDA op de kaart te zetten.

Wat mag je van ons verwachten?

Een uitdagende job in een boeiende omgeving. Je komt terecht in een enthousiast team op de hoofdzetel van de PVDA in Brussel, in het hart van een sociaal geëngageerde, toekomstgerichte organisatie. Een organisatie met ruimte voor autonomie en creativiteit. Een organisatie die een spiegelbeeld wilt zijn van onze diverse samenleving. Diversiteit bij onze medewerkers op vlak van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of fysieke uitdagingen zien wij als een verrijking.

Goesting om erin te vliegen? Stuur een mailtje vóór 15 november 2021 naar [email protected] met je motivatie, CV en portfolio, en stel jezelf zo duidelijk en origineel mogelijk voor aan de hand van een Instagram post. Ga je voor een story, een post, een video …? Dat kies je zelf, jij bent de pro ;-)

Heb je nog vragen over de functie? Stuur een mail naar [email protected].