Beeld en video domineren de media vandaag. Wil jij helpen om onze politieke boodschappen op een visueel creatieve, laagdrempelige en persoonlijke manier bij ons doelpubliek te brengen? Ben je gepassioneerd door korte filmpjes en animaties? Dan ben jij misschien de persoon die we zoeken.

Op basis van een script werk je filmpjes en animaties uit voor Instagram, Facebook, YouTube, TikTok, ... Je doet suggesties hoe we scripts kunnen verbeteren en nog beter onze boodschap kunnen overbrengen naargelang het sociale medium waarvoor het bestemd is.

Wat verwachten we van jou?

 • Creatief meedenken hoe we een verhaal in een goede video of animatie kunnen vertalen.
 • Je bent verslaafd aan sociale media: Instagram, TikTok, YouTube, Facebook ... Je voelt je als een vis in het water op Instagram en TikTok. Je bent geïnspireerd door de nieuwste trends.
 • Je weet hoe je een camera of gewoon je smartphone moet gebruiken, hoe je de kadrering en de geluidsopname regelt en hoe je een videoproduct aflevert (verslag van een evenement, interview, korte video voor sociale media ...).
 • Premiere (of soortgelijke software) kent geen geheimen voor je. Je kunt uitstekend monteren, hebt een goed gevoel voor ritme, weet hoe je geluid en beeld moet mixen en hoe je een montage dynamisch maakt en binnen de stijl van de verschillende sociale media laat passen.
 • Je bent snel en efficiënt, weet hoe je in noodsituaties moet handelen en werkt graag in teamverband.
 • Je spreekt vlot Nederlands en begrijpt goed Frans.

Pluspunten:

 • Je houdt van korte en krachtige animaties en filmpjes maken. Je hebt basisvaardigheden in design en ervaring met Photoshop of After Effects.

Je hart klopt links. Je volgt de actualiteit en je kan je vinden in de waarden van de PVDA. Je kent alle ins en outs van sociale media en je bent geïnteresseerd in politiek. Sociale media zijn voor jou hét middel om de PVDA op de kaart te zetten.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een uitdagende job in een boeiende omgeving. Je komt terecht in het dynamische enthousiaste communicatieteam op de hoofdzetel van de PVDA in Brussel, in het hart van een sociaal geëngageerde, toekomstgerichte organisatie. Een organisatie die een spiegelbeeld wil zijn van onze diverse samenleving. Diversiteit bij onze medewerkers op vlak van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of fysieke uitdagingen zien wij als een verrijking.
 • Mogelijkheid om opleidingen te volgen.
 • Een loon op basis van eigen huisbarema’s, vergelijkbaar met de lonen van de socio-culturele sector. Bij de bepaling van het loon houden we rekening met jouw ervaring.
 • Extralegale voordelen waaronder terugbetaling woon-werkverkeer, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering en eindejaarspremie.

Goesting om erin te vliegen? Stuur vóór 15 maart 2023 een e-mail naar [email protected] met je motivatiebrief, CV, portfolio en presenteer jezelf op een zo duidelijk en origineel mogelijke manier, bijvoorbeeld door middel van een video.