Toekomstplan voor de Zorg

Al voor de coronacrisis stond het water de zorgsector aan de lippen. Corona zorgde voor een stroomversnelling. Sommigen willen snel terug naar 'het oude normaal', maar de wereld na corona zal nooit meer dezelfde zijn als de wereld voor corona. Wat we nodig hebben is een plan voor een sterke, nationale, publieke gezondheidszorg. Wat we nodig hebben is een toekomstplan voor de zorg. 

De helden van de zorg hebben ons land tijdens de coronacrisis recht gehouden. Ze verdienen meer dan applaus alleen. Ze verdienen meer personeel, betere lonen, minder werkdruk, betere bescherming en vooral respect. Want voor wie zorg draagt moeten we als samenleving zorg dragen. Daarover gaat het eerste deel van ons toekomstplan. 

We moeten investeren. Onze zorg is geen kost. De mensen zijn de rijkdom van onze samenleving. En als ze hulp nodig hebben geven we die, als ze ziek zijn helpen we hen, als ze oud zijn verzorgen we hen. Met zorg op maat, op mensenmaat. Rusthuizen en ziekenhuizen zijn geen shoppingcentra, maar publieke diensten aan de bevolking. Een moderne visie die gezondheid boven winst plaatst, daarover gaat het tweede deel van ons toekomstplan. 

 

Verzorg de zorgkundigen

1. Meer personeel 
2. Minder werkdruk
3. Betere lonen
4. Respect
5. Bescherming

Gezondheid boven winst

6. Kwaliteitsvolle zorg voor ouderen
7. Zorg op mensenmaat
8. Een stop van de commercialisering
9. Eén minister van gezondheidszorg
10. Investeringen in plaats van besparingen. 

Lees het volledige plan in PDF