[Actie] Noodfonds voor de zorgsector: Regering, respecteer de beslissing

.

Een meerderheid in het parlement maakte 67 miljoen euro vrij voor een noodfonds voor de zorgsector. Dat gebeurde op voorstel van de PVDA. Een mooie overwinning die er gekomen is na de acties van het personeel van de zorgsector (de witte woede). Maar de rechtse partijen roepen al op om de beslissing terug te schroeven. De PVDA organiseert een actie om de druk hoog te houden: de beslissing van het parlement moet worden gerespecteerd.

Nochtans is er dringend nood aan wat zuurstof voor het verzorgend personeel,
want er is een personeelstekort
want de werkdruk is te zwaar
want de lonen zijn te laag
want ook de patiënten voelen de gevolgen

Laten we een duidelijk signaal geven: zo kan het niet verder. Verpleegkundigen en zorgverstrekkers doen er alles aan onze zieken, onze familieleden… goed te verzorgen. Zij verdienen respect!

Maar CD&V en Open Vld zijn triestige verliezers. Ze kondigen aan ons amendement rond de zorgsector goed te keuren, om het vervolgens NIET om te zetten in wetgeving. Ze willen het dus de facto boycotten.

Peter Mertens, voorzitter van de PVDA en volksvertegenwoordiger:

"Wat een misprijzen voor het parlement. Het parlement is soeverein en mag en kan stemmen wat het wil. Het is niet omdat er nog geen regering is dat parlementairen moeten stoppen parlementair te zijn. Wat een misprijzen ook voor al die verpleeg- en zorgkundigen die het geld echt (meer dan) nodig hebben.

Als de ontslagnemende regering echt van plan is om (de dan gestemde) begroting niet in wetgeving om te zetten, dan verwijst ze haar eigen begroting tot het rijk van de symboliek. Dan is het hek van de dam, en staat er geen grens meer op parlementaire initiatieven. Dat zal dan haar eigen keuze zijn. Actie nu donderdag: 'de regering moet de beslissing van het parlement respecteren en effectief een zorgfonds oprichten'."

Afspraak donderdag 31 oktober, om 13.00 u. op het Congresplaats, vlak bij het parlement in Brussel. Info op Facebook.