We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

Over PVDA

Eerst de mensen, niet de winst. Niets typeert de PVDA (Partij van de Arbeid) beter dan dit uitgangspunt. Mensen zijn geen nummer. Een mens is meer. Een samenleving is geen jackpot. Een samenleving is meer.

 

De commercie wint steeds meer veld. Gezondheid, werk, onderwijs, milieu, inspraak, internationale solidariteit en vrede worden opgeofferd aan het koude geldgewin.

Wij willen de prioriteiten opnieuw juist stellen. De samenleving weer op haar voeten zetten. Vandaar ‘eerst de mensen, niet de winst’. 

Ook in de PVDA geldt het uitgangspunt: ‘eerst de mensen’. Een partij waar gewone mensen zich thuis voelen. Een partij waar waarden als menselijkheid, solidariteit en rechtvaardigheid echt iets willen zeggen. Een actieve partij, met 25.000 leden in heel het land. De groei zit er flink in. Een partij die niet eigenwijs is, maar wel eigenzinnig. Die zegt waar het op staat. Links voor de raap.

De PVDA in tien kernwoorden

Waar gewone mensen thuis zijn. Arbeiders, bedienden, ambtenaren, werklozen, jongeren, intellectuelen en zelfstandigen. De PVDA telt 25.000 leden en ze voelen zich allemaal ‘thuis’ bij de partij.

Eenheid. De enige nationale partij in het land met afdelingen in meer dan 140 steden en gemeenten en in 120 bedrijven en kantoren. Zowel in Vlaanderen, Wallonië als Brussel.

Veelzijdigheid. Actief rond een erg divers palet aan werkterreinen. Werk en wonen, gezondheid en milieu, onderwijs en democratische rechten, internationale solidariteit en vrede.

Openheid. Met een democratische werking, transparante structuren en een open blik op de wereld staat de partij ver weg van de achterkamertjes en de lobbypolitiek.

Luisterend oor. Steeds een vinger aan de pols op de werkvloer, op school of kantoor, of in de wijk.

Nuance. Met onderbouwde analyses en tussenkomsten. Ver weg van zwart-wit-standpunten, maar wel links voor de raap.

Daadkracht. Geen praatbarak, maar een partij die er iets aan doet. Zoals Geneeskunde voor het Volk, met zijn 80 dokters in 11 praktijken die gratis 25.000 patiënten verzorgen.

Samenwerking. Samenwerking met de grote sociale organisaties en met iedereen die opkomt voor sociale vooruitgang, democratische rechten, internationale solidariteit, vrede en de bescherming van het milieu.

Consequent links. Niet links lullen en rechts vullen, zoals bepaalde 10.000-euro-politici graag doen. Maar wel consequent links met parlementsleden, mandatarissen en kaderleden die leven aan een gemiddeld werknemersloon.

Socialisme 2.0. Vastberaden voor een maatschappij zonder uitbuiting van de mens door de mens, en zonder uitputting van de natuur door de mens.

Mensen die aan rood touw trekken

Zin om mee te doen?

Met jouw hulp maken we onze ambities waar: een maatschappij op mensenmaat.

Van kleine partij tot politieke factor van betekenis. Bekijk hier ons verhaal: uniek, tegen de stroom in en altijd solidair.