Heldenwerk, dat verdient een bonus! Teken de petitie

Zorgverleners staan vandaag in de vuurlinie in de strijd tegen het coronavirus. De PVDA vindt dat zij daarvoor een premie moeten krijgen, zoals in Nederland en Italië al gebeurt. De partij lanceert daarom een petitie.

Raoul Hedebouw: “Samen tegen het coronavirus, ja, maar zonder de democratie in te perken”

“Met de PVDA steunen wij alle dringende maatregelen tegen het coronavirus, zoals het opeisen van medisch materiaal,” zegt Raoul Hedebouw, Kamerfractieleider en woordvoerder van de PVDA, “maar de volmachten die de regering vraagt, gaan veel verder dan dat. Het gevaar is reëel dat de regering ze gebruikt om asociale maatregelen op te leggen aan de werkende klasse.”

 

 

Vindt de regering wapens belangrijker dan gezondheid?

De regering werkt aan een nieuw ontwerp van ministerieel besluit om de lijst van essentiële sectoren voor de derde keer in enkele dagen uit te breiden. Een van de sectoren die aan de lijst worden toegevoegd, is de “veiligheids- en defensie-industrie”. De PVDA is gechoqueerd door deze aanpassing.

De PVDA op het terrein in de frontlinie tegen het coronavirus

Sofie Merckx, arts en PVDA-volksvertegenwoordigster, staat in de frontlinie tegen het coronavirus. Ze maakt deel uit van de 250 artsen, verpleegkundigen, enz. van Geneeskunde voor het Volk, de groepspraktijken van de PVDA met 25.000 patiënten. Met haar ervaring op het terrein weet ze de problemen aan de kaak te stellen die zorgverleners dagelijks ondervinden in de strijd tegen de epidemie.

Bedankt zorgverleners en alle helden die nu ons land doen draaien

Sterren zie je pas in het donker. In deze moeilijke tijden zijn het vele gewone mensen die buitengewoon blijken te zijn. Zij geven het beste van zichzelf en doen nu ons land draaien. Dat vergeten we nooit. Ook na de crisis niet. #RESPECT

Documenten bewijzen: De Block negeert al jaren advies experten strategische voorraad mondmaskers

Uit documenten die de PVDA op de kop kon tikken, blijkt dat Minister van Volksgezondheid De Block wel degelijk op de hoogte was van het belang van een strategische reserve mondmaskers. Experten waarschuwden de regering in 2009 (!) al dat de voorraad mondmaskers in ons land “ondermaats” was en dat “besparen op deze uitgaven ethisch onaanvaardbaar was.” Tien jaar lang deden de verschillende regeringen niets. Erger nog: in 2018 besliste minister De Block om 6 miljoen hoogwaardige mondmaskers te vernietigen en niet te vervangen.

Ondanks uitsluiting door de tien traditionele partijen: PVDA wil premier Wilmès ontmoeten en meewerken aan dringende maatregelen

De PVDA vraagt een ontmoeting met premier Sophie Wilmès. We hebben constructieve oplossingen die noodzakelijk zijn voor de bevolking in deze moeilijke tijden en we willen die delen met de eerste minister.

PVDA wil inkomensbehoud voor iedereen via een coronataks op de grote vermogens

De PVDA stelt voor om een uitzonderlijke coronataks te heffen op vermogens van meer dan 3 miljoen euro om de gezinsinkomens te beschermen tijdens de coronacrisis. “De coronacrisis is in de eerste plaats een gezondheidscrisis. Maar ook steeds meer een sociale crisis, nu een miljoen mensen op technische werkloosheid dreigen te komen. Het is heel belangrijk nu al maatregelen te nemen om de inkomens te beschermen”, zegt Peter Mertens, voorzitter van de PVDA.

PVDA vraagt sluiting alle niet-essentiële sectoren "zoals vandaag in Italië"

De PVDA vraagt dat België na Italië ook overgaat tot het sluiten van niet-essentiële bedrijven. “Laat ons leren uit wat er in Italië en de rest van de wereld gebeurt”, zegt voorzitter Peter Mertens.

A working class hero is something to be - In memoriam Marc Dewachter

Marc Dewachter, een van de eerste arbeiders in de leiding van de PVDA, is overleden. Twee jaar geleden kreeg hij kanker. Hij herstelde wonderwel maar in januari kwam de kanker terug. Hij werd 67.

We hebben jouw steun nodig