Peter Mertens: “PVDA wordt nu al 266 dagen genegeerd. Het is genoeg geweest”

“De politieke crisis duurt 266 dagen, en het is 266 dagen dat de PVDA uitgesloten wordt. De voorzitters van de tien traditionele partijen hebben er nu bij het koningshuis op aangedrongen dat de PVDA, de enige nationale partij van het land, niet uitgenodigd zal worden bij de koning. Dat is ongezien. Wat een laag politiek spelletje. Daarmee worden meer dan een half miljoen kiezers uit alle drie de regio’s van het land genegeerd. En daarmee wordt vooral ook het krachtige sociale signaal van de verkiezingen genegeerd. Zo kan het niet langer.”, zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens.

Peter Mertens (PVDA) maakt zich klaar om naar de koning te gaan

PVDA-voorzitter Peter Mertens maakt zich klaar om op bezoek te gaan bij de koning begin volgende week. Op vrijdag kondigde die laatste opnieuw consultaties met de partijvoorzitters aan.

Hoofdlobbyist van GSK en voorzitter van de FPIM: de dubbele pet van Pascal Lizin

GSK is van plan 935 banen te schrappen in België terwijl de multinational bulkt van de winsten en profiteert van royale fiscale cadeaus. Pascal Lizin, directeur Externe en Publieke Zaken, is een sleutelfiguur bij GSK en heeft als taak die cadeaus binnen te rijven. Diezelfde Lizin is voorzitter van de FPIM, een van de grootste publieke portefeuilles van het land. Onaanvaardbare belangenvermenging, vindt de PVDA. De partij eist dat de voorzitter van de FPMI uit zijn functies wordt ontheven.

Hoofdlobbyist GSK leidt ook investeringsmaatschappij van Belgische overheid. PVDA wil dat die belangenvermenging stopt

Het hoofd van de lobbyafdeling van farmamultinational GSK leidt ook een investeringsmaatschappij van de Belgische staat. En dat terwijl GSK van plan is om 935 jobs te schrappen in België, hekelt de PVDA.

PVDA steunt mijnwerkers in hun strijd voor hun pensioen

Minister Bacquelaine (MR) stond gisteren tegenover een fiere mijnwerkerszoon. PVDA-volksvertegenwoordiger Gaby Colebunders eiste dat hij de pensioenen van onze mijnwerkers correct berekent. Maandag staan de mijnwerkers opnieuw in Brussel om te eisen waar zij recht op hebben! Gaby Colebunders doorprikte ook de hypocrisie van het Vlaams Belang.

De strijd tegen geweld op vrouwen moet een prioriteit zijn

PVDA-volksvertegenwoordigster Greet Daems: "Ik geef de ouders van Julie Van Espen groot gelijk, wanneer ze zeggen dat de strijd tegen geweld op vrouwen momenteel geen prioriteit is in België. Ook daarom komen wij met de PVDA op 8 maart, internationale vrouwendag, op straat."

Lise Vandecasteele (PVDA) neemt het op voor zorg en welzijn

Week na week hoor ik hoe de besparingen van minister Beke er in hakken bij de mensen van zorg en welzijn. Op 5 maart komen ze op straat om van zich te laten horen. En ze hebben groot gelijk. Het wordt tijd dat de minister luistert naar het terrein!

Stop LEZ, kies voor een sociaal alternatief

Gezonde lucht? Ja, absoluut! Maar de lage emissiezone (LEZ) is asociaal en elitair. Investeer in beter en betaalbaar openbaar vervoer, in plaats van mensen op kosten te jagen. Afspraak op 1 maart in Brussel om je stem te laten horen: www.degrotecolere.be.

Stop de verhoging van de huurprijzen van sociale woningen, kom naar De Grote Colère

Martine moet 150 euro per maand meer betalen voor haar sociale woning. Daar laat ze het niet bij. Ook genoeg van de asociale politiek van de regering-Jambon? Kom naar de Grote Colère op 1 maart in Brussel: www.degrotecolere.be.

6% btw op elektriciteit: wordt voorstel PVDA gestemd in de Kamer?

Morgenmiddag zal de commissie Financiën van de Kamer het PVDA wetsvoorstel tot verlaging van het btw-tarief op elektriciteit en gas tot 6% onderzoeken.

We hebben jouw steun nodig