Minister van Defensie geeft toe: F-35-contract kan onmiddellijk worden verbroken

Het F-35-contract kan verbroken worden, en dat kan per direct, bevestigde minister van Defensie Dedonder (PS) in de Kamercommissie Defensie. De PVDA vraagt hier al twee jaar naar. Nu hebben we de bevestiging dat het behouden van deze overeenkomst een politieke keuze is.

Vakbonden en personeel Lidl dwingen maatregelen tegen hoge werkdruk af na massale staking

Na vijf stakingsdagen bij supermarktketen Lidl werd de directie verplicht om grote toegevingen te doen om de onhoudbare werkdruk te verlagen. Dinsdag werd een voorakkoord hierover bekendgemaakt. Het personeel eist onder meer respect en betere arbeidsvoorwaarden, die er na alle corona-inzet nooit gekomen zijn.

Na wijziging regels rond langdurig zieken onder druk van PVDA: welke responsabilisering komt er voor bedrijven?

Frank Vandenbroucke zegt te willen terugkomen op de criteria voor het responsabiliseren van bedrijven in het dossier van de langdurig zieken. De minister geeft toe dat het voorstel op dit moment te soepel is.

Seksueel geweld aan de begraafplaats van Elsene: PVDA vraagt commissiedebat

De PVDA vraagt dat er zo snel mogelijk een debat komt in de commissie Binnenlandse Zaken van de Kamer over het seksueel geweld dat zich in verschillende cafés aan de begraafplaats van Elsene heeft voorgedaan. Volgens Maria Vindevoghel, volksvertegenwoordigster voor de linkse partij, volstaan de huidige gerechtelijke procedures niet: uit deze gebeurtenissen moeten alle politieke lessen worden getrokken.

Solidariteit met de werknemers van Lidl

Het Lidl-personeel staakt verder. Verschillende winkels blijven gesloten. De werknemers verdienen ons respect en onze steun. Het plan van de directie om de werkdruk te verhogen en het personeelsbestand te verkleinen moet stopgezet worden.

Italië: PVDA neemt deel aan antifascistische vakbondsbetoging

Afgelopen zaterdag werd de nationale hoofdzetel van de belangrijkste Italiaanse vakbond CGIL het slachtoffer van een aanval georganiseerd door openlijk fascistische demonstranten. Onder aanvoering van onder meer leden van de fascistische groepering Forza Nuova vernielden tientallen demonstranten de zetel van de CGIL in Rome.

Seksueel geweld: “Slachtoffer, we geloven je. Aanrander, we zien je!”

Het is tijd om de woorden van slachtoffers van seksueel geweld ernstig te nemen. Die boodschap gaven donderdagavond 2.000 mensen in de straten van Elsene (Brussel), waar onlangs een zaak van serieverkrachting aan het licht kwam in de studentenbuurt.

“Deze begroting zal de treinen niet stipter doen rijden”

De regering beweert te investeren in de spoorwegen als nooit tevoren. De grote aankondigingen doen echter weinig af aan de ellende die de gebruikers en het spoorwegpersoneel te verduren hebben ... en die niet lijkt te zullen verbeteren. Hoe komt dat?

Lidl-personeel staakt tegen werkdruk

Woensdag 13 oktober ging een groot deel van het Lidl-personeel in staking. Aanleiding is de onhoudbare werkdruk. In 2018 won het personeel een strijd voor extra uren na dagenlange stakingen. De directie wil die uren weer afpakken. En dat terwijl er al een personeelstekort is. Het was de druppel die de emmer deed overlopen. Meer dan 100 winkels over heel het land gingen uit protest dicht. Vrijdag en zaterdag gaat de staking voort.

Beleidsverklaring: Raoul Hedebouw over de antisociale maatregelen van de regering

PVDA-fractieleider Raoul Hedebouw reageert op de beleidsverklaring van de regering-De Croo.