We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

Planet not profit

Terwijl de klimaatcrisis elk jaar erger wordt, blijven de grote oliegiganten massaal investeren in fossiele brandstoffen. 

Uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat de Verenigde Staten van Amerika nog steeds de grootste olie- en gasproducent ter wereld zijn. Ze zijn zelfs van plan om hun productie van olie en gas op te voeren om ze te exporteren. Europa en België blijven daarentegen achter, met subsidies voor multinationals en oneerlijke belastingen voor de werkende bevolking.

Het is tijd voor verandering. De noden van de planeet en van de mensen moeten vóór de winsten van de multinationals komen.

Doe de switch!

We moeten echt overschakelen op duurzame energie als we de klimaatverandering effectief willen bestrijden. Ondanks de urgentie behoort België tot de slechtst presterende landen in Europa. Dit is vooral omdat bedrijven zoals Engie en andere energiegiganten vooral gericht zijn op het waarborgen van de duurzaamheid van hun winsten. 

Dat hun activiteiten steeds meer vervuiling veroorzaken, maakt hen niet uit. Voor hen is investeren in groene energie geen prioriteit, en wanneer ze dit wel doen, gebeurt het vaak met enorme overheidssubsidies die vooral dienen om de zakken van de aandeelhouders te vullen. Wij stellen voor om dit op een andere manier aan te pakken...