Burgerwet voor een minimumpensioen van 1500 euro netto wordt al 77 dagen geblokkeerd. Het is genoeg!

.

De PVDA hekelt de manoeuvres van de traditionele partijen om de behandeling van de burgerwet voor een minimumpensioen van 1500 euro netto te blokkeren. "Op 11 december 2019 werd de eerste burgerwet officieel ingediend, samen met maar liefst 100.000 handtekeningen. 77 dagen later heeft het parlement de wet nog altijd niet besproken", zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens.

De PVDA heeft daarom een teller online gezet. "De teller loopt en de meer dan 170.000 burgers die op dit moment ons voorstel steunen, kunnen zien hoeveel tijd er sinds 11 december is verstreken", zegt Peter Mertens.

“Dankzij onze campagne spreken alle traditionele partijen nu over het verhogen van het minimumpensioen", aldus dde voorzitter van de PVDA. “Maar achter de schermen doen ze er alles aan om de stemming over de wet te blokkeren. Er zou nog geen reglement zijn voor de bespreking van een burgerwet. Men heeft vorig jaar dus voor de mogelijkheid van een burgerwet gestemd zonder in een reglement te voorzien om die door het parlement te laten bespreken. Dat is onzin! En de 'reglementscommissie' om dat te corrigeren wordt voortdurend uitgesteld. De traditionele partijen willen duidelijk niet dat de wet wordt besproken. Ondanks de enorme afstraffing die ze op 26 mei bij de verkiezingen kregen, weigeren ze nog altijd het duidelijke sociale signaal van de bevolking te horen.”

De PVDA wil druk blijven uitoefenen. "We blijven campagne voeren om 250.000 handtekeningen te verzamelen van mensen die onze burgerwet steunen. We roepen iedereen op om mee te doen aan de Grote Colère, de mars voor een nieuwe politiek die zondag 1 maart door de straten van Brussel zal trekken.”