FrieslandCampina: PVDA eist moratorium op ontslagen tijdens coronacrisis

*

Zuivelmultinational FrieslandCampina wil 1.000 banen schrappen in ons land, Nederland en Duitsland, dat is bijna 1 op 10! En dat terwijl het bedrijf winst heeft gemaakt tijdens de coronacrisis.

“Wij eisen in het parlement een moratorium op ontslagen tijdens de coronacrisis”, legt Gaby Colebunders, PVDA-volksvertegenwoordiger uit. FrieslandCampina is een essentieel bedrijf en is dus blijven draaien tijdens de coronacrisis. De omzet is het eerste half jaar van 2020 gestegen, net zoals het bedrijfsresultaat. De laatste maanden alleen al heeft FrieslandCampina 108 miljoen euro winst gemaakt. “In september nog kreeg het personeel een bedankingsbrief van de directie, voor hun grote inzet in coronatijden. Vandaag moeten ze via de pers (!) vernemen dat er 1.000 ontslagen vallen.” 

Ondernemingen die moeilijkheden ondervinden kunnen voor hun personeel beroep doen op economische werkloosheid, tijdens de periode van de crisis. Daarom stelt de PVDA een moratorium op ontslagen voor tijdens deze periode.


1 reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
  • Webredactie
    publiceerde deze pagina in Nieuws 2020-11-10 17:50:18 +0100

Volg de PVDA op de voet