.

Zorgverleners staan vandaag in de vuurlinie in de strijd tegen het coronavirus. De PVDA vindt dat zij daarvoor een premie moeten krijgen, zoals in Nederland en Italië al gebeurt. De partij lanceert daarom een petitie.

Sofie Merckx, huisarts en volksvertegenwoordigster van de PVDA: “Als huisarts zie ik mijn collega’s in de zorg in de vuurlinie staan. Ondanks de grote risico’s geven ze elke dag het beste van zichzelf. Ze draaien dubbele shiften, werken 12 uren zonder pauze, en zijn soms weinig of niet beschermd. Ik zie van dichtbij hoeveel het van hen vraagt. Toch staan ze er. Dat moet beloond worden.”

De PVDA stelt voor om het voltallige zorgpersoneel een bedanktbonus van 400 euro bruto per maand te geven.

In Nederland en Italië gebeurt dat al. Wij kunnen dat ook.

Teken de petitie en zorg mee voor een bedanktbonus!


6 reacties

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
 • Jozef Laureyns
  heeft gereageerd 2020-04-07 09:52:56 +0200
  Vanzelfsprekend verdienen de zorgverleners een bonus. Toch zou ik eerder bepleiten dat verpleegsters en verplegers altijd beter verloond worden, ook in de toekomst. Als er één besef overblijft uit deze crisis, laat het dan dit zijn: “Vuilnismannen (en verplegend personeel en leerkrachten….) verdienen meer dan bankiers” (overgenomen uit het boekje van Bregman en Frederik met deze titel)
 • jean marchand
  heeft gereageerd 2020-04-05 23:22:19 +0200
  Het is tijd dat we iedereen terugfluiten die een aanslag plegen op de zorgsector, onderhoud en voedingssector en de veel te lage lonen in stand houden. Tijd dat al die sectoren van zich afbijten en geen kruimels meer aanvaarden.
 • Mariette Govaerts
  heeft deze pagina gevolgd 2020-04-04 00:48:15 +0200
 • Peter Claes
  heeft gereageerd 2020-04-02 13:50:27 +0200
  Komt PVDA tegenwoordig echt niet meer verder dan voorstellen over een “bedankbonus” en een solidariteitsapplausje om 8 uur? Als ik de parlementaire debatten volg, zie ik dat Meyrem Almaci wel een samenhangend verhaal heeft (kapitalisme met een menselijk gelaat is niet mijn verhaal, maar ’t is tenminste een verhaal) en dat Hannelore Goeman nog emotioneel kan worden over de eigen-volk-eerst-houding van de Vlaamse regering tijdens deze crisis, terwijl PVDA ongeveer dezelfde hic-et-nunc-opmerkingen heeft als Vlaams Belang. Zouden we het nu eindelijk eens kunnen gaan hebben over gratis gezondheidszorg voor coronapatiënten, daklozen en vluchtelingen (ook links kan gebruik maken van de shock doctrine), het intrekken van patenten van farmaceutische multinationals, het verhogen van sociale bijdragen voor bedrijven die het meeste winst maken, stoppen met steun aan al wie de biodiversiteit en de planeet niet respecteert, nationalisatie en onteigening onder democratische controle van alle vitale sectoren…? En voor wie die eisen toch wel heel links vindt, organiseren we dan een leuke teddyberenwandeling met applaus om het weer goed te maken!
 • Willy Swusten
  heeft gereageerd 2020-03-28 14:03:01 +0100
  Méér dan 30 jaar geleden werkte ik als ambulance-broeder in GGD-Valkenswaard en kreeg toen al een gevarenpremie en 3-vierde van mijn telefoonrekening terugbetaald.Hier in Belgié is dit meestal een vrijwilligersjob en kreeg ik 0.5€-1€/u. als drank-snackvergoeding.Gelukkig was er mijn fulltime werk op de spoed om het leven door te ploeteren…
  Teken daarom mee voor een degelijke bonus bij mijn collega´s aub.
 • Jean Festraets
  heeft gereageerd 2020-03-28 00:08:25 +0100
  Van HARTE DANK voor al die mensen die zich dag en nacht alsook OVER UREN maken , 24 op 24 uur inzetten om mensen met " CORONA VIRUS " helpen om hun probleem op te lossen en er van af te komen. Beste dank: Jean Festraets.

We hebben jouw steun nodig