.

De PVDA zet na haar verkiezingsdoorbraak op 26 mei volop in op sociale media en digitale communicatie. Johan De Backer, client service director bij het digitale communicatiebureau Prophets, wordt de nieuwe communicatiedirecteur van de linkse partij.

“De verkiezingsdoorbraak van de PVDA stelt ons voor nieuwe, grote communicatie-uitdagingen. We branden van ambitie om onze digitale communicatie verder uit te bouwen”, zegt PVDA-woordvoerder Tom De Meester. “We willen een dichte band opbouwen met onze 20.000 leden, interactie creëren met onze 500.000 kiezers, en onze voorstellen en standpunten dagelijks bij 1 miljoen mensen brengen. Johan De Backer is daarvoor de geknipte persoon: een digitaal DNA en 14 jaar ervaring in leidinggevende functies bij toonaangevende communicatiebureaus die in de spits staan van digitale communicatie.”

Johan De Backer startte in 2005 bij i-merge (nu Boondoggle) en groeide er uit tot account director. In 2013 stapte hij over naar Prophets, waar hij als client service director deel uitmaakte van het management team. 

“We zetten sinds de vorige verkiezingen heel bewust in op sociale media”, aldus Johan De Backer, “de komende jaren wil ik de digitale communicatiestrategie van de PVDA verder uitbouwen. Authenticiteit, inhoud, interactie en verandering van onderuit zijn daarbij keywords”, zegt Johan De Backer. “Onze nieuwe pensioencampagne voor een burgerwet waarmee we het minimumpensioen tot 1.500 euro willen verhogen, is een eerste stap. Op korte tijd verzamelden we al 75.000 handtekeningen en we moeten de straat nog op."

Om haar digitale ambities waar te maken versterkt de PVDA haar communicatieteam op korte termijn met een social media creative, een digital motion designer, een video editor, en een community manager.


4 reacties

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
 • Nicole Heindryckx
  heeft gereageerd 2019-11-12 16:48:36 +0100
  Vooreerst : PROFICIAT met deze beslissing ! Tegenwoordig zitten ook al veel mensen van de 3e leeftijd met een P.C. of laptop. En wil je dan een bericht bewaren, dan druk je het gewoon even af. Ik doe dat heel soms, als ik denk van “ik zou dat nog eens kunnen gebruiken” en begin dan maar te zoeken waar het staat….. Dus ff afdrukken en in een klasseur, alfabetisch, klasseren. Simpel !! En we krijgen toch ook nog “SOLIDAIR” in onze brievenbus, dus… zo erg is het allemaal niet dat we geen bomen meer gaan kappen om papier te verspillen. Er zijn al hectares genoeg gesneuveld… Straks in de haven ook weer … Waarmee gaan we dan de CO2 nog laten dalen? Met keien tegen elkaar te slaan zal het verdomme zeker niet lukken!… Dus ik kijk al uit naar wat deze Meneer allemaal uit zijn hoed gaat toveren. Ik wens hem veel succes zodat de PvdA en PtB nog verder kunnen openbloeien… Het moet eens gedaan zijn met al die graaiers en profiteurs. Noem mij eens een 2 à 3 andere partijen die het opnemen voor de gewone werkmens, de gehandicapten, chronisch zieken en gepensioneerden????
 • Wiebe Eekman
  heeft gereageerd 2019-11-09 16:11:52 +0100
  Als oudgediende verdwaal ik in de huidige digitale communicatie. Ik mis gestructureerd overzicht met hoofdpunten en deelaspecten. Ik mis de papieren communicatie van vroeger, waar je veel rechtstreekser en sneller naar de essentie kon zoeken. Heb ik ongelijk? Ben ik niet mee met de moderne ontwikkeling? Velen antwoordden mij dat. Maar niemand slaagde er in mij inhoudelijk te overtuigen. Kan die nieuwe verantwoordelijke daar wel begrip voor opbrengen? Ik ben niet alleen. En kan hij een oplossing aanbrengen? Vriendelijke groeten, Wiebe
 • Louis Peeters
  heeft gereageerd 2019-11-06 11:50:50 +0100
  Voor mij is dat allemaal een beetje Chinees. Ik heb daar wel is van gehoord of beter gelezen maar daar houd het bij op. Maar die man,die De Backer die zal dat wel goed doen hé ! Jong en ambitieuze wat wil een mens nog meer ! Toi,toi zou ik zo zeggen ! Groetjes,Louis.
 • Robert Van Vlierden
  heeft gereageerd 2019-11-06 03:50:53 +0100
  Dat komt voor de bakker!

We hebben jouw steun nodig