Michel afgestraft in België, maar gepromoveerd door het Europa van ongelijkheid en concurrentie

Foto: Han Soete

Charles Michel wordt voorzitter van de Europese Raad. De Europese grote coalitie tussen liberalen, christendemocraten en sociaaldemocraten stelt de premier in lopende zaken voor als voorzitter van de Raad.

"Wie in eigen land wordt afgestraft voor zijn asociaal besparingsbeleid krijgt promotie richting het Europa van ongelijkheid en concurrentie. Is dat nu de Europese Unie die de mensen vragen?", vraagt Raoul Hedebouw, woordvoerder van de PVDA, zich af. De hardrechtse Ursula von der Leyen wordt voorgesteld als voorzitter van de Commissie en Christine "IMF" Lagarde voor de Europese Centrale Bank.

"We zullen meer dan ooit een sterk authentiek links nodig hebben, een krachtige linkse stem tegen deze Europese heilige alliantie van rechts en sociaaldemocraten", stelt Marc Botenga. Botenga werd vandaag officieel het eerste Europees parlementslid van de PVDA. "Michel mag dan al zijn promotie binnen hebben, ik zal hem ook binnen de Europese instellingen het sociaal verzet onder zijn neus schuiven".


2 reacties

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
  • Yves Cordy
    heeft gereageerd 2019-07-05 19:08:40 +0200
    Het slechtste idee ooit, de EU, of toch wel voor de modale burgers. Voor de zogenoemde elite, de gans met gouden eieren.
  • Yvan Borgers
    heeft gereageerd 2019-07-05 17:19:39 +0200
    Een kaakskag voor de eerlijke burgers! Rijken misbruiken juridische constructies om geen belastingen te betalen en zijn, samen met hun slippendragers (politici, juristen, fiscalisten, notariaat en banken) voor 200% aansprakelijk voor de kunstmatig in stand gehouden staatsschuld! Deze wordt dan maar ten laste gelegd aan de kleine werkman. 320.000 euro jaarsalaris voor de secretaris van de Europese Raad, vrij van belastingen!!! Schandalig !!!

We hebben jouw steun nodig