Accijnsverhoging: “Het gat in de begroting vul je niet met de energiefactuur”

“Het is ongelooflijk dat de regering de energiefactuur met 235 euro per jaar wilt verhogen, net op het moment dat de energieprijzen eindelijk een beetje dalen”, reageert PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw verbouwereerd. “Voor veel mensen is energie nog steeds onbetaalbaar.” 

woensdag 25 januari 2023

Accijnsverhoging: “Het gat in de begroting vul je niet met de energiefactuur”

Wat de regering langs de ene kant heeft gegeven met de btw-verlaging op energie probeert ze nu langs een andere kant terug te nemen. Het komt neer op een platte vestzak-broekzak operatie.

“Het gat in de begroting vul je niet met de energiefactuur, maar wel door een eerlijkere fiscaliteit”, vervolgt Hedebouw. “Waar blijft minister Van Peteghem met zijn lang aangekondigde hervorming?” 

Ook vandaag blijft Engie nog overwinsten boeken. En zijn de belastingen alles behalve eerlijk verdeeld in ons land. Vorige week publiceerde Oxfam nog haar rapport over de 1 procent rijksten die sinds de crisis nog veel rijker zijn geworden. “Laat die superrijken bijdragen via een bescheiden miljonairstaks en niet de werkende mensen via hun energiefactuur”, concludeert Hedebouw.