“Bracke & De Croo, wij willen elke euro terug”: PVDA start petitie

Nu oud-Kamervoorzitters Siegfried Bracke (N-VA) en Herman De Croo (Open Vld) weigeren om hun pensioenbonussen terug te storten, start de PVDA een petitie om druk te zetten.

dinsdag 7 maart 2023

“Bracke & De Croo, wij willen elke euro terug”: PVDA start petitie

“Siegfried Bracke en Herman De Croo staken jarenlang bovenop hun maximumpensioen van 7.813,40 euro bruto per maand duizenden euro’s extra graaipensioen op zak. Terwijl zoveel gepensioneerden moeten rondkomen met pensioentjes van 1.200 euro of minder. Dit is een echte schande en bovendien onwettelijk, zoals het juridisch advies aantoont. Wij eisen dat beide heren alles terugbetalen, tot de laatste euro. We willen nu zoveel mogelijk handtekeningen ophalen om de regeringspartijen onder druk te zetten”, reageert PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw.

Raoul Hedebouw betwist trouwens de redenering van Siegfried Bracke in diens reactie vanmorgen. “Bracke heeft gelijk als hij zegt dat alle traditionele partijen op de hoogte waren, maar het klopt niet dat het systeem wettelijk is. De extra pensioenvergoeding is wel degelijk bewust ingevoerd om de wet te omzeilen, en is dus onwettelijk. Door die extra vergoeding overschrijdt hun pensioen het plafond dat de wet-Wijninckx instelde. Bracke werpt hier een rookgordijn op, maar dat laten we niet passeren.”