We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

De hakbijl bij Decathlon

Decathlon wil zich ontdoen van 132 werknemers in het depot van Willebroek terwijl het recordwinsten boekt. Vorig jaar ging het om 931 miljoen euro nettowinst, gerealiseerd dankzij de inzet van werkneemsters en werknemers die nu hun job verliezen. Al onze solidariteit aan hen.

woensdag 24 april 2024

De gebouwen van Decathlon in Willebroek

De hakbijl werd bovengehaald ‘op z’n Decathlons’: zonder enig overleg. Men gooit de werknemers collectief op straat en ze mogen zelfs geen vragen stellen. Ook de vakbonden waren niet welkom. Onbegrijpelijk, want dankzij sociaal overleg kan men vaak jobs redden en oplossingen vinden voor ontslagen.

Decathlon trekt zich niks aan van sociaal overleg en wetten. En men laat dat zomaar gebeuren? No way.

Rudi Kennes

Lijsttrekker voor het Europees Parlement

Wij kwamen onlangs nog in het parlement tussen om de illegale situaties bij Decathlon aan het licht te brengen. Werknemers werden geïntimideerd, onder druk gezet, op toilet gevolgd en gesanctioneerd. Maar minister van Werk Dermagne deed niets.

Rudi Kennes, Willebroeks gemeenteraadslid en onze lijsttrekker voor Europa: “Decathlon is een Franse multinational die zich niks aantrekt van sociaal overleg en wetten. En men laat dat zomaar gebeuren? No way. Wij roepen minister Dermagne nogmaals op om tussen te komen en respect te eisen voor de Belgische wetgeving, voor de werknemers en voor de jobs die nu op het spel staan.”