We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

Ex-parlementslid Hugo Coveliers (Vlaams Belang) stapt naar rechter om graaipensioen te behouden

Hugo Coveliers, een getrouwe van Vlaams Belang en van partijkopstuk Filip Dewinter, start een juridische procedure tegen de pensioenkas van de Kamer. Hij ziet het niet zitten dat zijn graaipensioen wordt afgeschaft.

woensdag 15 mei 2024

Beeld van de Kamer

Een pak politici (van alle partijen) verzetten zich tegen de plafonnering van hun pensioen. Nu ook Hugo Coveliers, ex-senator en parlementslid, ooit kartelpartner van het Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad en raadsman van Vlaams parlementsondervoorzitter Filip Dewinter. Hij klaagt de VZW ‘Pensioenen van de volksvertegenwoordigers’ aan. Aanleiding: de nieuwe reglementswijziging waarmee de graaipensioenen werden afgeschaft.

In april 2023 onthulden wij dat politici een constructie hadden uitgewerkt waardoor ze tot 1.500 euro boven het wettelijke pensioenplafond konden opstrijken. Hetzelfde Vlaams Belang, waar Coveliers nauwe banden mee heeft, keurde destijds deze regeling mee goed. 

Dankzij onze druk werden die graaipensioenen uiteindelijk afgeschaft. Maar dat zint de zakkenvullers van extreemrechts duidelijk niet.

Terwijl het plafond geldt voor alle werkende mensen in Belgiƫ blijven ze zich hardnekkig vastklampen aan hun privileges.

Raoul Hedebouw

Voorzitter PVDA en volksvertegenwoordiger in de Kamer

“Het regent de laatste tijd politici van alle partijen die zich verzetten tegen de plafonnering van hun pensioen”, reageert onze voorzitter Raoul Hedebouw. “Een paar weken geleden kwam uit dat zeven ex-senatoren naar de rechter stapten tegen de pensioenkas van de Senaat, nu is de pensioenkas van de Kamer aan de beurt.”

“Terwijl het plafond geldt voor alle werkende mensen in België, en dat aangetoond werd dat de graaipensioenen onwettig waren, blijven ze zich hardnekkig vastklampen aan hun privileges”, besluit Raoul.

Wil jij ook een einde maken aan de politieke graaicultuur? Stem PVDA.