Help Geneeskunde voor het Volk om de tweede golf aan te kunnen

De eerste lijn is de sleutel tot het bestrijden van het coronavirus. Omdat aan politieke kant weinig lijkt te bewegen, besloot Geneeskunde voor het Volk het heft in eigen handen te nemen. Het netwerk van groepspraktijken verbonden met de PVDA heeft je nodig.

vrijdag 16 oktober 2020

Help Geneeskunde voor het Volk om de tweede golf aan te kunnen

Als je al eens getest moest worden, heb je het ondervonden: getest worden en de resultaten krijgen kost tijd, soms veel tijd. In sommige regio's duurt het dagen om gewoon een afspraak te maken. Het is niet ongewoon om 5 dagen of meer te moeten wachten tussen het moment van de afspraak en het moment dat men de resultaten ontvangt. Dit is veel te lang. Vooral omdat de gevreesde tweede golf er is.

"We moeten een fijnmazig netwerk van grootschalige testdorpen, lokale testcentra en mobiele testteams op poten zetten die in doelgroepen kunnen optreden. Laboratoria moeten extra personeel aanwerven zodat de testresultaten binnen de 24 uur beschikbaar zijn en de regering moet een nationaal opleidingsplan uitwerken." Dat schreven we in onze aanbevelingen aan de regering, maar we zien op dit moment niets bewegen.

Help een handje

Geneeskunde voor het Volk besloot reeds maanden geleden om het heft in eigen handen te nemen. De groepspraktijken van de PVDA zetten screenings op, organiseerden zelf contactopsporing, hielpen kwetsbare patiënten, enz.

Om dat te kunnen doen steunt Geneeskunde voor het Volk op het werk van vele vrijwilligers. Nu het werk opnieuw toeneemt beginnen ze handen te kort te komen. De 11 groepspraktijken van Geneeskunde voor het Volk zijn dus op zoek naar:

- Vrijwilligers om te helpen met administratieve taken, patiënten te contacteren, na te gaan hoe het met ze gaat, ...
- Vrijwilligers met een medisch profiel: studenten geneeskunde, verpleegkundigen, enz. om tests uit te voeren, met andere medische taken te helpen, ...

Je kan wekelijks 1 uur van je tijd geven, of meer. Het is aan jou om te zien wat er mogelijk is.

Interesse? Stuur een e-mail naar hulp@gvhv.be. Dit alles gebeurt uiteraard volgens strikte veiligheidsnormen en met respect voor de privacy van iedereen.

Enkel het volk redt het volk!