We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

Het dossier dat Delhaize van de PVDA-website wil

Delhaize vraagt in een mail dat een deel van een dossier van onze website wordt verwijderd. Onze grondige analyse van het plan dat bij Delhaize nu al drie weken tot groot protest leidt bij de 9.000 getroffen werknemers, is niet naar de zin van de warenhuisketen.

donderdag 30 maart 2023 2 min leestijd

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw reageert: “Ons dossier toont aan dat de verkoop van de 128 winkels in eigen beheer geen ‘efficiëntie-oefening’ is, maar een overstap naar een parasitair model waar de werknemers steeds meer worden opgeofferd voor de winstzucht van de aandeelhouders. Die onthullingen zijn een doorn in het oog van Delhaize. Maar we geven niet toe. We blijven onze steun verlenen aan het Delhaize-personeel, dat actie blijft voeren.”

Delhaize maakt melding van een slide uit een powerpointpresentatie van de directie, die opgenomen is in het dossier. Ze grijpt die aan om te vragen dat een heel stuk van het dossier wordt ingetrokken, en niet alleen de slide zelf, maar het hele deel waarin het gaat over de gegevens die op de slide vermeld worden.

“Delhaize heeft die slide zélf breed verspreid onder de werknemers. Bijna alle cijfers zijn trouwens al verschenen in de pers. Waar Delhaize in werkelijkheid een probleem mee heeft, is de argumentatie die de inhoud van de slide doorprikt. We tonen in het dossier aan wat de ware motieven achter het plan zijn, en wat de verschrikkelijke gevolgen het plan heeft”, zegt Raoul Hedebouw.

De PVDA laat zich niet censureren en zal dus niet ingaan op dit verzoek. De linkse partij beroept zich op de persvrijheid zoals vastgelegd in artikel 25 van de Belgische Grondwet. “Integendeel, we roepen de mensen massaal op om onze studie te lezen en te gebruiken”, besluit de PVDA-voorzitter.