"Nee tegen verhoging defensiebudget. Investeer in koopkracht van de werkende klasse"

Aan het begin van dit jaar verhoogde Vivaldi de defensiebegroting al fors. Nu hebben ze beslist het budget op te trekken naar 2% van het BBP (Bruto Binnenlands Product). Onaanvaardbaar voor PVDA-volksvertegenwoordiger Nabil Boukili: "De regering-Vivaldi zegt al maandenlang dat er geen geld is voor de koopkracht van de werkende klasse. Maar nu onder druk van de NAVO, beslissen ze plots dat ze miljarden aan oorlog gaan besteden. De PVDA verzet zich daar uiteraard tegen.

zaterdag 18 juni 2022

"Nee tegen verhoging defensiebudget. Investeer in koopkracht van de werkende klasse"

Voor het linkse parlementslid is het “onverantwoord om deze extra investeringen vandaag te verhogen, in een tijd waarin de energieprijzen blijven stijgen, levensmiddelen duurder worden, benzine richting 3 euro per liter gaat en, door toedoen van de regering, onze lonen nog steeds geblokkeerd zijn".

"Wij willen dat de regering zich concentreert op de koopkrachtcrisis," verklaart Nabil Boukili.

Daarnaast wijst hij ook op de schade die de militaire industrie toebrengt aan het klimaat: "Wij verwachten dat een regering waarin de groene partijen zitten, ervoor kiest om niet te investeren in een industrie die bijdraagt aan de opwarming van de aarde, maar juist te investeren in initiatieven die de ecologische transitie mogelijk maken."