We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

Overheidsgeld moet naar werkers gaan, niet naar aandeelhouders.

Als kerstcadeau aan de huishoudhulp hebben de twee grootste werkgeversorganisaties in de dienstenchequesector (Federgon en DCO Vlaanderen) eenzijdig besloten om de eindejaarspremies en de toeslag voor economische werkloosheid in de nabije toekomst in te trekken.

vrijdag 29 december 2023

Huishoudhulp met schoonmaakmiddelen

Het gaat om bedrijven die voor bijna 2 miljard euro aan overheidsgeld gesubsidieerd worden en vaak miljoenen per jaar uitkeren aan hun aandeelhouders. Ondertussen hebben huishoudhulpen te maken met zeer lage lonen en moeilijke werkomstandigheden.

Tot overmaat van ramp kregen deze Vlaamse bedrijven aan het einde van het jaar nog een extra subsidie van 50 miljoen euro.

 Het wordt hoog tijd dat overheden ingrijpen om een einde te maken aan deze schandalige praktijken. Bedrijven die enkel gericht zijn op het maken van winst ten koste van huishoudhulpen, moeten uit de sector verwijderd worden.

De vakbonden kondigen acties aan, en zoals altijd zal de PVDA hen zowel in het parlement als op straat steunen. Overheidsgeld moet terugvloeien naar huishoudhulpen, niet naar aandeelhouders.