We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

Pensioenhervorming: “In ons beroep is het onmogelijk om langer te werken”

De regering is tot een akkoord gekomen over een hervorming van de pensioenen. Resultaat: we moeten blijven werken tot 67 jaar, en er komt geen regeling voor mensen met zware beroepen. Maar er wordt wel 3 miljard euro bespaard...

vrijdag 14 juli 2023

Een arbeider vat het zo samen: “In ons beroep is het onmogelijk om langer te werken. Wij worden twee keer gestraft: onze gezondheid is kapot van het werk, en we kunnen nooit aan de voorwaarden komen om de pensioenbonus te krijgen.”

Onze voorzitter Raoul Hedebouw deelt die analyse: “De regering vindt na wekenlang onderhandelen geen akkoord om de superrijken eindelijk te belasten. Ze vindt na jarenlange beloftes geen akkoord over een regeling voor de zware beroepen. Iedereen moet tot 67 jaar doorwerken. Maar om opnieuw 3 miljard euro te gaan besparen op onze pensioenen is er wel een akkoord. Met wat deze regering zaait, kunnen ze niet verrast zijn dat ze weerstand zullen oogsten bij de werkende bevolking.”

En ondertussen zijn de pensioenbonussen voor de parlementsleden nog altijd niet definitief afgeschaft. Daar nemen ze nog een half jaar langer voor.

“Er is sneller een politieke meerderheid in dit land om 3 miljard te besparen bij de werkende klasse, dan om de eigen politieke privileges af te schaffen. Dat zegt veel over hun prioriteiten”, besluit Raoul.

Gaby Colebunders reageert op de pensioenhervorming