PVDA lanceert e-mailactie naar regering over loononderhandelingen

“Binnen enkele dagen moet de regering de knoop doorhakken: laat ze de loononderhandelingen vrij verlopen of tekent ze een Koninklijk Besluit dat elke loonsverhoging boven de 0,4% verbiedt? Het wordt nu beslist en het is dan ook nu dat we druk moeten zetten op de regering”, zegt PVDA-woordvoerder Raoul Hedebouw.

donderdag 3 juni 2021

PVDA lanceert e-mailactie naar regering over loononderhandelingen

In de laatste rechte lijn van de loononderhandelingen verhoogt de PVDA de druk op de regering. De partij lanceert vandaag een e-mailactie naar de regering.

PS-voorzitter Paul Magnette kondigde eerder aan dat de socialisten het KB niet zouden tekenen als er geen akkoord is tussen werkgevers en vakbonden. “Zij moeten nu woord houden”, zegt Raoul Hedebouw. “Het zou niet normaal zijn dat de dividenden kunnen stijgen, dat de lonen van de CEO’s kunnen stijgen, maar dat de lonen van de werkende mensen geblokkeerd worden.”

In de Kamer weigerde minister van Werk Dermagne vandaag te antwoorden op de vraag of hij het Koninklijk Besluit over de loonblokkering zou tekenen. “Reden te meer om de druk op te voeren”, besluit Raoul Hedebouw.

Bekijk hier de e-mailactie: https://www.pvda.be/stoploonblokkering