Vivaldi houdt graaipolitiek in stand, beloofde hervorming partijfinanciering komt er niet

Na dagenlang getouwtrek en ondanks de mooie belofte in het regeerakkoord, komt er geen hervorming van de partijfinanciering onder deze Vivaldi-regering. Dat bleek vandaag kort voor de hoorzitting met het burgerpanel We Need To Talk.

woensdag 31 januari 2024

Raoul Hedebouw

Foto Belga

“Vivaldi krijgt een nul voor politieke vernieuwing. Partijfinanciering, riante uittredingsvergoedingen, belastingvrije onkostenvergoeding… Er was beloofd om die zaken aan te pakken, maar er beweegt niets”, reageert onze voorzitter Raoul Hedebouw.

“Meer dan drie jaar hebben ze de tijd gehad, maar de meerderheidspartijen hebben zich vooral beziggehouden met voorstellen in te dienen waarmee ze de oppositie de mond wilden snoeren”, aldus Raoul.

“Concrete voorstellen om het met minder geld te doen heb ik van Vooruit, Open Vld, CD&V en Groen niet gezien. Integendeel, ze stemmen altijd tegen onze amendementen om te besparen op de partijfinanciering.”

Wij hebben alvast een voorstel ingediend om alle partijdotaties en -subsidies op alle politieke niveaus te halveren. Op de volgende commissiebijeenkomst zullen we dat voorstel opnieuw agenderen.