Geen hervorming partijfinanciering: Vivaldi houdt graaipolitiek in stand

Na dagenlang getouwtrek en ondanks de mooie belofte in het regeerakkoord, komt er geen hervorming van de partijfinanciering onder deze Vivaldi-regering. Dat bleek vandaag kort voor de hoorzitting met het burgerpanel We Need To Talk.

woensdag 31 januari 2024

“Vivaldi krijgt een nul voor politieke vernieuwing. Partijfinanciering, riante uittredingsvergoedingen, belastingvrije onkostenvergoeding… Er was beloofd om die zaken aan te pakken, maar er beweegt niets”, reageert PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw.

“Meer dan drie jaar lang hebben ze de tijd gehad, maar de meerderheidspartijen hebben zich vooral beziggehouden met voorstellen in te dienen waarmee ze de oppositie de mond wilden snoeren. Concrete voorstellen om het met minder geld te doen heb ik van Vooruit, Open Vld, CD&V en Groen niet gezien. Integendeel, ze stemmen altijd tegen onze amendementen om te besparen op de partijfinanciering”, aldus Hedebouw.

De linkse partij wijst er nog op dat ze een voorstel heeft ingediend om alle partijdotaties en -subsidies op alle politieke niveaus te halveren. Op de volgende commissiebijeenkomst zal de PVDA dat voorstel opnieuw agenderen.