We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

Graaipensioenen: ex-parlementslid Hugo Coveliers (Vlaams Belang) start juridische procedure tegen pensioenkas Kamer

Hugo Coveliers, ex-senator en parlementslid, ooit kartelpartner van het Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad en raadsman van Vlaams parlementsondervoorzitter Filip Dewinter, klaagt de VZW ‘Pensioenen van de volksvertegenwoordigers’ aan. Aanleiding is de nieuwe reglementswijziging waarmee de graaipensioenen werden afgeschaft. 

woensdag 15 mei 2024

Beeld van de Kamer

In april 2023 onthulde de PVDA dat politici een constructie hadden uitgewerkt waardoor ze tot € 1.500 boven het wettelijke pensioenplafond konden opstrijken. Hetzelfde Vlaams Belang, waar Coveliers dus dichte connecties mee heeft, keurde destijds deze regeling mee goed. Dankzij de druk van de PVDA werd dit uiteindelijk afgeschaft. 

“Het regent de laatste tijd politici van alle partijen die zich verzetten tegen de plafonnering van hun pensioen”, zegt PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw. “Een paar week geleden kwam uit dat zeven ex-senatoren naar de rechter stapten tegen de pensioenkas van de Senaat, nu is de pensioenkas van de Kamer aan de beurt. Terwijl het plafond geldt voor alle werkende mensen in België, en dat aangetoond werd dat de graaipensioenen onwettig waren, blijven ze zich hardnekkig vastklampen aan hun privileges.”