We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

PVDA roept op tot onmiddellijk staakt-het-vuren na bombardement ziekenhuis in Gaza

Honderden kinderen zijn omgekomen bij een Israëlisch bombardement op het Anglicaanse Al Ahli-ziekenhuis in Gaza. “Met de PVDA veroordelen wij deze ernstige oorlogsmisdaad”, zegt volksvertegenwoordiger Jos D’Haese. 

woensdag 18 oktober 2023

“Het bewust viseren van burgerdoelwitten is in strijd met het internationaal recht, net als het afsluiten van elektriciteit en water voor de bevolking van Gaza.” De PVDA roept op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en vreedzame onderhandelingen om een einde te maken aan de bezetting.

De kerk die verantwoordelijk is voor het ziekenhuis, de Episcopaalse Kerk in Jeruzalem en het Midden-Oosten, verklaarde alvast dat ze heel sterk de Israëlische luchtaanvallen veroordelen die hebben geleid tot deze talloze doden. Daarnaast vielen gisteren ook slachtoffers bij een Israëlisch bombardement op een VN-school, waar duizenden mensen bescherming zochten.

Naast de eindeloze luchtaanvallen en beschietingen lijden de inwoners van Gaza ook onder de blokkade van water, voedsel en elektriciteit. “Het afsluiten van deze basisvoorzieningen dreigt te leiden tot een ongeziene humanitaire ramp”, zegt Jos D’Haese. “Ziekenhuizen zijn nu al gedwongen om een deel van de behandelingen stop te zetten, binnenkort zal er ook geen drinkwater meer zijn.”

“Vandaag worden we geconfronteerd met grootschalige slachtpartijen in Gaza die moeten stoppen, een poging tot etnische zuivering door de bevolking van Gaza richting Egypte te willen drijven”, stelt Jos D’Haese.

“Met de PVDA eisen we van de Belgische regering en de EU een strenge veroordeling van deze laffe aanval”, stelt Jos D’Haese. “De EU en België moeten nu onmiddellijk alles op alles zetten om een staakt-het-vuren tot stand te brengen en zich uitspreken voor onderhandelingen om een einde te maken aan de bezetting van alle Palestijnse gebieden. Dat is de enige manier om op korte termijn een einde te maken aan dit bloedbad.”