We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

PVDA vraagt arbeiders Volvo Trucks om mee te schrijven aan verkiezingsprogramma

Dinsdagmiddag trok de PVDA met haar campagnebus naar de fabriek van Volvo Trucks in Gent. Partijvoorzitter Raoul Hedebouw, Oost-Vlaams federaal lijsttrekker Robin Tonniau en Gents gemeenteraadslid Tom De Meester vroegen arbeiders tijdens de ploegenwissel om de Grote Bevraging in te vullen.

dinsdag 3 oktober 2023

Dat een partijvoorzitter naar de poorten van een fabriek trekt om te luisteren naar de arbeiders is uniek in België. “De antwoorden van de mensen gaan mee de speerpunten van ons programma bepalen”, zegt Raoul Hedebouw. “Wij willen echt luisteren naar de bezorgdheden van de mensen. Wat vinden arbeiders van de geblokkeerde lonen of de pensioenleeftijd op 67? Onze aanpak is een groot verschil met de andere partijen, die bij wijze van spreken niet weten waar de fabriekspoort ligt.”

Met Ronsenaar Robin Tonniau heeft de PVDA in Oost-Vlaanderen een lijsttrekker die zelf 15 jaar als arbeider in de auto-industrie werkte, eerst bij Volkswagen en dan bij Volvo. Een bewuste keuze van de partij. 

Robin Tonniau: “Veel werkende mensen voelen zich niet gehoord door de andere partijen, en ze hebben gelijk. Wij willen arbeiders een plaats geven in de parlementen. Zo brengen we de realiteit van de werkvloer binnen: hoe het is om in shiften te werken, de nacht te doen, samen te knokken voor betere werkomstandigheden. De strijd voor hogere lonen of tegen de verhoging van de pensioenleeftijd is voor ons heel concreet. Zo kunnen wij echt de megafoon zijn voor de werkende klasse in het politiek halfrond.”

De actie kadert in de Grote Bevraging van de PVDA. De partij wil op enkele maanden tijd de mening van 100.000 mensen verzamelen. Ze trekt daarvoor massaal naar markten, wijken, maar dus ook bedrijven. Daarmee heeft PVDA een unieke manier van campagne voeren in ons land. De bevraging kan ook online ingevuld worden op www.degrotebevraging.be.