We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

PVDA wil uitleg over salaris nieuwe postbaas

Oppositiepartij PVDA vraagt dat minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter nog deze week uitleg komt geven aan het parlement over het loonpakket van de nieuwe postbaas Chris Peeters. “De bedragen die nu in de pers circuleren liggen ver boven het loonplafond bij de overheidsbedrijven,” zegt PVDA-volksvertegenwoordiger Maria Vindevoghel.

maandag 11 september 2023 2 min leestijd

Maria Vindevoghel in de Kamer

Een nieuwe baas bij bpost betekent blijkbaar een nieuwe bonus. Wanneer gaan de postbodes, chauffeurs, sorteerders en loketbedienden bij bpost eens een loonsverhoging krijgen?

Onder druk van de PVDA blokkeerde minister van Post Petra De Sutter in mei nog de bonussen voor bpost-topmanagers. Die managers wilden zichzelf belonen met bonussen tot 10% van hun jaarsalaris. “Nu slaat bpost hun spaarvarken kapot om hun nieuwe ceo te betalen,” vindt Vindevoghel.

“Minister De Sutter zegt altijd transparantie voorop te stellen. Maar over het loon van Chris Peeters weigert ze voorlopig te communiceren. Is ze misschien beschaamd over de verloning? Als de cijfers uit de pers kloppen, zal er alvast een serieuze uitleg nodig zijn.” Vindevoghel diende vrijdag reeds een aanvraag in voor een bijeenkomst van de commissie overheidsbedrijven.