Peter Mertens vraagt respect voor arbeid. Stop de loonmatiging

PVDA-voorzitter Peter Mertens: "Ik heb de minister van Werk een handschoen gegeven. Sabine heeft me die gegeven, deze ochtend, toen ik haar ontmoette op de actie van de huishoudhulpen. "Peter," zei ze me, "ik ben kapot. Mijn rug is kapot. En ik verdien 11,50 euro bruto per uur." Ik beloofde om haar eisen naar het parlement te brengen. Het wordt tijd dat men de lonen van de huishoudhulpen verhoogt. Hoog tijd dat de schaduwwerksters gerespecteerd worden." #SchoonGenoeg


2 reacties

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
 • Jeroen Taverniers
  heeft gereageerd 2019-12-01 18:17:50 +0100
  Dienstencheques zijn geen goede maatregel. De armen en lagere klassen subisdiëren de beter gestelden. Iedereen kent wel iemand, of meerdere personen die hier gebruik van maakt terwijl deze helemaal geen hulp nodig hebben. Het kan niet zijn dat armen de luiheid van rijken gaan betalen. Ik ben geen voorstander van een nanny state, waar iedereen alle verantwoordelijkheid op d eoverheid afschuift zodat zij enkel om zichzelf moeten geven, dat egoïsme zien we overal. In de eerste plaats moet je kijken naar familiale hulp. Ik deed ook boodschappen voor mijn grootouders, dat is toch het minste dat je kan doen als ze ouder worden? Voor iedereen die hulpbehoevend is en niet meteen kan terugvallen op hulp mag deze hulp gratis zijn. Want voor wie echt hulp nodig heeft en maar een kleine uitkering heeft kan hulp weeral te duur zijn.
  Natuurlijk mogen de rijkeren hun kot laten kuisen, maar dan moeten ze ook de werkelijk kost betalen, en dat zal in dit land rond de 25 euro bruto liggen.
 • Dirk Buys
  heeft gereageerd 2019-11-29 19:43:37 +0100
  Wij maken ook gebruik van dienstencheques voor een kuishulp. Ik heb er geen probleem me mocht men het fiscaal voordeel hiervoor integraal uitkeren aan de kuishulp ipv aan ons.

Volg de PVDA op de voet