Foto: Belga

Vandaag heeft de Kamercommissie Mobiliteit beslist om nog voor het zomerreces een hoorzitting te houden over de toekomst van de luchthaven. De hoorzitting komt er op vraag van de PVDA.

Onze luchthaven zit in een zware storm. Zeker nu het hoogst onzeker is of de aandeelhouders van Lufthansa donderdag het reddingsplan zullen goedkeuren. Als dat niet gebeurt, is dat mogelijks de doodsteek van Brussels Airlines. “Zes weken geleden nam ik het initiatief voor het bijeenroepen van een luchthavencommissie”, vertelt Maria Vindevoghel, parlementslid voor de PVDA. “Toen kreeg ik maar weinig politieke steun. Maar kijk, de geesten zijn duidelijk gerijpt.” 

Tijdens de hoorzitting zal de linkse partij de mensen die werken op de luchthaven van Zaventem aan het woord laten. Bedoeling is dat zij de kans krijgen om hun licht te laten schijnen op de huidige crisis. “De luchthavenfamilie verdient erkenning en moet op zijn minst gehoord worden. De getroffen mensen moeten de kans krijgen om hun verhaal te doen, maar ook om hun oplossingen naar voren te schuiven”, aldus Vindevoghel.


Schrijf als eerste een reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.

We hebben jouw steun nodig