.

De PVDA lanceert een petitie tegen het inzetten van drones, thermische camera's en kliklijnen in de strijd tegen het coronavirus. “Laten we stoppen met de drone-controle, en laten we alle middelen en energie gebruiken om de mensen te ondersteunen in deze moeilijke tijden”, zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens.

De PVDA eist van de regering een verbod om drones en thermische camera’s in te zetten. “Laten we eerder alle middelen en energie gebruiken om de mensen te ondersteunen in deze moeilijke tijden”, zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens.

We moeten het virus bestrijden en het is belangrijk dat de naleving van de maatregelen wordt opgevolgd. Maar er zijn grenzen over wat aanvaardbaar is om de naleving af te dwingen. “Dat doe je niet met drones, met thermische camera's of met kliklijnen. Dan installeer je een gevaarlijk precedent voor de toekomst, en creëer je nog meer wantrouwen, net op een moment dat je vertrouwen nodig hebt.

“Laten we stoppen met de drone-controle, en laten we alle middelen en energie gebruiken om de mensen te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Laten we eerder investeren in brononderzoek, naleving van richtlijnen op de werkvloer en versterking van de zorg. ‘Beat the virus, not the people’ zeggen ze in het Engels. Versla het virus, niet de mensen”, besluit Peter Mertens.

Iedereen kan de petitie tekenen op www.geendronevoormijnraam.be