PVDA verrast dat het niet meer uitgenodigd wordt: "De Wever laat sociaal signaal van de verkiezingen links liggen"

Foto Voxunit.

De PVDA werd er door de Vlaamse formateur van op de hoogte gebracht niet te zullen worden gevraagd voor de 2de ronde in de onderhandelingen voor de vorming van een Vlaamse regering. De linkse partij reageert verrast over het feit nu al niet meer te worden uitgenodigd.

PVDA-voorzitter Peter Mertens: “Door de PVDA niet meer uit te nodigen laat de Vlaamse formateur het sociaal signaal van de verkiezingen links liggen. Hij blijft doof voor de sociale pandoering die zijn eigen partij en de andere traditionele partijen op 26 mei hebben gekregen. Voor ons blijven armoedebestrijding, betaalbaar wonen, en toegankelijke zorg dé prioriteiten. Wij hadden die punten graag verder besproken in de volgende onderhandelingsronde”.

Door de PVDA niet meer te betrekken bij de onderhandelingen worden de sociale thema's een week na de verkiezingen al over boord gegooid. "Het is ongehoord dat de N-VA voorzitter wel verder met het Vlaams Belang aan tafel wil zitten en niet meer met de PVDA. Het lijkt erop dat het sociaal signaal van de kiezer en de roep naar eerlijke politiek nog maar eens onbeantwoord zal blijven", stelt Mertens vast.  

Communautair opbod en de gijzeling van ons land, is niet waar de mensen voor gestemd hebben. "Wij gaan voor hogere pensioenen, de verlaging van de electriciteitsfactuur, echte maatregelen tegen de graaipolitiek, de eenheid van de sociale zekerheid ... Die sociale thema's willen wij verdedigen bij de onderhandelingen. Wij betreuren het dat er nu al geen plaats meer is voor die boodschap van de kiezer", laat Peter Mertens nog weten in een reactie op de mededeling dat de PVDA niet meer wordt uitgenodigd voor de Vlaamse onderhandelingen.


Schrijf als eerste een reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.

Volg de PVDA op de voet