Seppe werd ontslagen bij Aveve: “Je wordt enkel gewaardeerd als je geld opbrengt”

Seppe was als interimmer bij Aveve bijna letterlijk een wegwerpmens. Vlak voor hij een vast contract kon krijgen, werd hij op straat gezet. “Je wordt uitgeperst om zo productief mogelijk te zijn en zo weinig mogelijk te kosten.” Zijn getuigenis op Facebook beroerde duizenden mensen. “We moeten veranderen hoe we met mensen omgaan”, is zijn boodschap.
✊ Deel deze video


3 reacties

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
 • Anton Schiffman
  heeft gereageerd 2020-09-25 17:26:38 +0200
  Het is een dilemma, want als je interim streng aan banden legt komen die interim banen er ook niet. Het is allemaal in binne- en buitenland al geprobeerd. Je kunt helaas geen sociaal paradijs bouwen op een economisch kerkhof. Kent u één land waar de overheid veel of bijna alles goed doet? Ik weet dat uw antwoord ‘Cuba’ zal luiden. Maar dat is nu net een land waar géén enkele vluchteling naartoe wil. Ze willen allemaal liever naar de z.g. kapitalistische hel dan naar het socialistische paradijs. U lijkt geen idee te hebben waarom.
 • Mira Leciejewski
  heeft gereageerd 2020-09-03 13:04:38 +0200
  Werknemers worden eerst uitgeknepen als citroenen en vervolgens behandeld als wegwerpartikelen.
  Ikzelf heb als magazijnbediende gewerkt in een ZH, waar ik enkele maanden het werk heb gedaan dat normaal door 2 personen werd gedaan. Ik heb mijn benen onder mijn lijf uitgelopen om alles zo snel mogelijk te bezorgen aan de juiste afdelingen, had een ZH gsm op zak zodat leveranciers me konden verwittigen dat ze stonden te wachten om hun goederen te lossen (snelwandelen naar de loskade), heb de verschillende goederen op de paletten uiteengetrokken en gestockeerd in het magazijn/geleverd aan de desbetreffende afdelingen, bestellingen voor de verschillende afdelingen klaargezet, computerwerk gedaan, het magazijn gepoetst,…
  Echter, toen ik na bijna 3 jaar een knie operatie moest ondergaan, werd ik zonder pardon ontslagen; zogezegd wegens reorganisatie. Een maand later was er reeds een vervanger!!!
  Er zijn veel bedrijven die 45-plussers aannemen enkel en alleen voor de subsidies. Na 3 jaar moeten die 45-plussers echter vertrekken en nemen de bedrijven gewoon opnieuw andere 45-plussers aan – opnieuw voor de subsidies! Maar waar die bedrijven en ook de politici niet van wakker liggen, is dat die ontslagenen dan al minsten 48 jaar zijn en het op die leeftijd helemaal niet gemakkelijk is om nog ander werk te vinden – en al zeker niet voor zwaar werk zoals o.a. magazijnbediende.
 • Ludo Vermeulen
  heeft gereageerd 2020-08-29 09:01:03 +0200
  Interim …. altijd een schande gevonden … zou zeker aan banden … of minstens aan zeer strenge regels naar de kantoren toe moeten ingedijkt worden… want die doen zo een beetje mee hun volledige anarchistische goesting… zo voel ik dat aan …

Volg de PVDA op de voet