Gezonde lucht? Ja, absoluut! Maar de lage emissiezone (LEZ) is asociaal en elitair. Investeer in beter en betaalbaar openbaar vervoer, in plaats van mensen op kosten te jagen. Afspraak op 1 maart in Brussel om je stem te laten horen: www.degrotecolere.be.


1 reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
 • Bas Heijermans
  heeft gereageerd 2020-02-20 18:04:11 +0100
  LEZ is gewoon oplichterij en pesten van Diesel rijders. Sinds Juli 2018 (zie staatsblad!) is XTL als Diesel-brandstof goedgekeurd. Maar de pomphouders worden niet verplicht deze Diesel aan te bieden. Met als gevolg dat er niets gebeurd. Waarom is XTL zo belangrijk? Omdat het geen NO2 en geen roet bevat. Het brand schoon, zo schoon dat het de Diesel auto inclusief de oudsten helemaal schoon maakt.
  Een van de varianten is GTL, dat haalt Shell uit Aardgas (waterstofgas halen ze ook uit aardgas net als CNG) maar het brand schoon en kan gemaakt worden met zonne-energie. Dit maakt het de schoonste brandstof die er is. Maar het past niet in het plaatje van bv Groen, GreenPeace of de LEZ-politiekers. Dus negeren we het en pesten we de dieselrijder gewoon verder.

  https://www.shell.nl/klanten/commercialfuels/gtl/products.html

  XTL is de verzamelnaam want ze kunnen het ook maken uit plantenresten of kolen. Waarom negeert de politiek dit?
  Ik wil dit tanken en de 5-10ct per liter extra heb ik er graag voor over. Waarom zwijgt de overheid?

Volg de PVDA op de voet