.

Wat loopt er mis bij De Lijn? Wat zijn de plannen van de nieuwe regering? En vooral: hoe zorgen we ervoor dat we weer op het openbaar vervoer kunnen vertrouwen? Daarover hebben we het op het “Toekomstforum: Punt andere Lijn” op 10 december.

Afgeschafte ritten, vertragingen, overvolle bussen en ontevreden passagiers: het gaat De Lijn niet voor de wind. Na jarenlange besparingen stuurt de Vlaamse Regering nu zelfs aan op de privatisering van ons openbaar vervoer.

Wat loopt er mis bij De Lijn? Wat zijn de plannen van de nieuwe regering? En vooral: hoe zorgen we ervoor dat we weer op het openbaar vervoer kunnen vertrouwen? Daarover hebben we het op het “Toekomstforum: Punt andere Lijn”: de rol van ons openbaar vervoer voor een vlotte mobiliteit, schone lucht en een leefbare planeet.

Jos D’Haese (PVDA) ontpopte zich als volksvertegenwoordiger in het Vlaams parlement tot een vurige pleitbezorger voor een sterk openbaar vervoer. Op 10 december gaat hij niet in debat met de minister, maar in gesprek met mensen met een groot hart voor het openbaar vervoer.

Met:
- Rita Coeck, federaal secretaris ACOD TBM, kent De Lijn als geen ander
- Herman Welter, specialist openbaar vervoer in binnen- en buitenland
- Tim Bootsman getuigt over het geprivatiseerde busvervoer in Nederland
- Sonja Theys is vakbondsafgevaardigde bij De Lijn
- Delphine Castelli brengt inspiratie vanuit Duinkerke, waar stevig werd geïnvesteerd in beter en gratis openbaar vervoer

Praktisch:
Dinsdag 10 december 2019, van 19.30 u. tot 22.00 u.
Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen

Meer info: https://www.facebook.com/events/549087092335552/