We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

Hoe karaktermoord op Antwerpse ex-schepen het N-VA-Vooruit-project moet redden

Dat de Antwerpse ex-schepen Tom Meeuws (Vooruit) na zijn vertrek zo hard wordt aangevallen, toont aan dat Vooruit en N-VA er alles aan doen om hun project overeind te houden, zegt Peter Mertens. Niet alleen in Antwerpen, maar straks ook op Vlaams niveau.

vrijdag 16 februari 2024

Tom Meeuws

BELGA

Vorig weekend nam schepen Tom Meeuws (Vooruit) ontslag uit het Antwerpse schepencollege. Hij was in het stadsbestuur de enige die nog af en toe inging tegen het “vileine gedrag” en de rechtse betweterige macho-cultuur van de N-VA-schepenen, zegt onze fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad Peter Mertens.

“Dit gaat al lang niet meer om Tom Meeuws”, zegt Peter. “De defenestratie van Meeuws – met bijbehorende karaktermoord – wordt gebruikt als voorbeeld voor al wie kritiek uit op het N-VA-stadsbestuur. Wie de ‘vileine praktijken’ van het stadsbestuur aan durft te klagen zal met pek en veren op de publieke plaats ten schande worden gesteld. Dat is het handelsmerk van De Wever. Alles rond hem moet gekraakt tot er enkel nog politieke dwergen overblijven.”

Ik vraag me maandelijks oprecht af of Jinnih Beels nu lid is van de N-VA of van Vooruit. Het is een degoutante cultuur.

Peter Mertens

Algemeen secretaris PVDA en volksvertegenwoordiger in de Kamer

“Het straffe in deze is hoe ook de Beels-vleugel van Vooruit hieraan meewerkt”, zegt Peter. “Jinnih Beels die zelf de racistische taal van Conner Rousseau met hand en tand probeerde te verdedigen. Het spijt me, maar erg geloofwaardig komt zij niet over als ze vandaag Meeuws met de vinger wijst. Ik zie maandelijks hoe heel het schepencollege schokschoudert van het lachen bij een zoveelste grofgebekte grap van een of andere nationalist die racisme relatief vindt. Het ons-kent-ons-kliekje van de vrolijke 5 (De Wever, De Ridder, Kennis, Ait Daoud, én Beels) spant de kroon. Ik vraag me maandelijks oprecht af of Jinnih Beels nu lid is van de N-VA of van Vooruit. Het is een degoutante cultuur.”

Neen, Meeuws is geen heilige. Maar het kliekje van De Wever, Kennis, De Ridder, Ait Daoud en Beels is dat nog veel minder, zegt Peter.

“Vandaag stampen ze Meeuws voor de bus, niet omdat hij heeft gesproken over mocro of Marokkaan, maar alleen maar omdat hij de vileine cultuur van het schepencollege op de korrel heeft durven nemen.”

“Dit stadsbestuur was er op uit om als enige Belgische stad de nationaliteit af te nemen van hier geboren kinderen met Palestijnse roots. Om dat te doen heeft schepen Ait Daoud (N-VA) de correcte instructie van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) maandenlang achtergehouden voor Meeuws. Toen Meeuws dat scherp en terecht aankloeg werd hij door Ait Daoud verweten... antisemitisch te zijn. Een verwijt dat men tegenwoordig nogal snel kan krijgen als men de moord op Gaza durft aanklagen of de woorden van De Wever over ‘de kant van het licht’ durft te bevragen.”

Het N-VA-Vooruit-project moet met alle middelen gered worden. Meer nog, volgens sommigen moet het morgen worden uitgebreid naar heel Vlaanderen. Dan mag iedereen zijn hart vasthouden.

Peter Mertens

Algemeen secretaris PVDA en volksvertegenwoordiger in de Kamer

“Zo gebeurt de grote omkering. Wat startte als een kritiek op de dictatoriale praktijken van het stadsbestuur is door de N-VA in een paar dagen omgekeerd in een rituele mediamoord op de pianist. Met dank aan de Beels-vleugel van Vooruit. Het N-VA-Vooruit project moet met alle middelen gered worden. Meer nog, volgens sommigen moet het morgen worden uitgebreid naar heel Vlaanderen. Dan mag iedereen zijn hart vasthouden. Antwerpen toont het complete failliet van dit model.”

“Weg met dit toxische model dat echt alles verziekt. Dat kan alleen als ook De Wever wordt weggestemd. Daarvoor moet Vooruit naar links kijken, niet naar rechts. Bij de laatste peiling is links in de stad Antwerpen sterk gestegen. Vooral door de forse stijging van de PVDA. De drie linkse partijen halen nu samen 44 procent van de stemmen, en kunnen misschien met de christendemocraten een meerderheid maken zonder De Wever. Dan kan er ook eindelijk wat rust komen op het schoon verdiep en werk worden gemaakt van een stad op mensenmaat”, besluit Peter.