We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

Na aanval op ziekenhuis in Gaza: België en EU moeten alles op alles zetten om staakt-het-vuren tot stand te brengen

Honderden kinderen zijn omgekomen bij een Israëlisch bombardement op het Anglicaanse Al Ahli-ziekenhuis in Gaza. Wij veroordelen deze ernstige oorlogsmisdaad.

woensdag 18 oktober 2023

Een jong meisje is het slachtoffer van de Israëlische luchtaanvallen

Bij een Israëlisch bombardement op een ziekenhuis in Gaza kwamen honderden mensen om het leven, onder wie veel kinderen.

“Het bewust viseren van burgerdoelwitten is in strijd met het internationaal recht, net als het afsluiten van elektriciteit en water voor de bevolking van Gaza”, zegt onze volksvertegenwoordiger in het Vlaams parlement Jos D’Haese. 

De kerk die verantwoordelijk is voor het ziekenhuis, de Episcopaalse Kerk in Jeruzalem en het Midden-Oosten, verklaarde al dat ze heel sterk de Israëlische luchtaanvallen veroordeelt die hebben geleid tot deze talloze doden. 

Daarnaast vielen gisteren ook slachtoffers bij een Israëlisch bombardement op een VN-school, waar duizenden mensen bescherming zochten.

Het bewust viseren van burgerdoelwitten is in strijd met het internationaal recht, net als het afsluiten van elektriciteit en water voor de bevolking van Gaza.

Jos D'Haese

PVDA-fractieleider in het Vlaams parlement

Naast de eindeloze luchtaanvallen en beschietingen lijden de inwoners van Gaza ook onder de blokkade van water, voedsel en elektriciteit. Het afsluiten van deze basisvoorzieningen dreigt te leiden tot een ongeziene humanitaire ramp. Ziekenhuizen zijn nu al gedwongen om een deel van de behandelingen stop te zetten, binnenkort zal er ook geen drinkwater meer zijn.

Vandaag worden we geconfronteerd met grootschalige slachtpartijen in Gaza. Die moeten stoppen. Het is een poging tot etnische zuivering door de bevolking van Gaza richting Egypte te willen drijven.

De Europese Unie en België moeten nu onmiddellijk alles op alles zetten om een staakt-het-vuren tot stand te brengen.

Jos D'Haese

PVDA-fractieleider in het Vlaams parlement

We eisen we van de Belgische regering en de EU een strenge veroordeling van deze laffe aanval.

“De EU en België moeten nu onmiddellijk alles op alles zetten om een staakt-het-vuren tot stand te brengen en zich uitspreken voor onderhandelingen om een einde te maken aan de bezetting van alle Palestijnse gebieden. Dat is de enige manier om op korte termijn een einde te maken aan dit bloedbad”, besluit Jos D’Haese.