We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

Nieuwe rechtszaak van Bracke, maar wij laten ons niet het zwijgen opleggen over de graaipensioenen

En het wordt nog straffer... Siegfried Bracke vraagt nu aan de rechter om ons te verbieden het woord ‘graaier’ nog met hem in verband te brengen. En dat verbod zou moeten gelden voor eender welke tekst of afbeelding, én voor altijd.

woensdag 8 november 2023

Raoul in het parlement

“Ongelooflijk hoe het establishment probeert om via de rechtbank de vrijheid van meningsuiting te beperken om hun privileges te beschermen”, zegt onze voorzitter Raoul Hedebouw. 

De poging van Siegfried Bracke om Raoul en ons als partij het zwijgen op te leggen wordt nog straffer. De ex-Kamervoorzitter dagvaardt Raoul nu ook persoonlijk voor de rechtbank van eerste aanleg te Brussel. Bracke vraagt een nog uitgebreidere censuur. De zaak tegen Raoul wordt ingeleid op woensdag 8 november.

Maar laten wij ons doen? Neen. 

Wij laten ons niet intimideren. Dat zei ik al toen Bracke een eerste proces aanspande en ik herhaal het: wij laten ons niet doen. Wij gaan door met onze petitie en de strijd tegen de graaipolitiek

Raoul Hedebouw

Voorzitter PVDA en volksvertegenwoordiger in de Kamer

Op 20 september startte Bracke al een eerste procedure tegen een vzw van de PVDA. Hij beseft nu dat die vzw niet verantwoordelijk is voor onze website... 

Daarom daagt hij Raoul persoonlijk voor de rechter. En in de nieuwe dagvaarding gaat Bracke veel verder in zijn eis om ons monddood te maken.

Raoul: “Hij eist niet enkel dat onze petitie verboden wordt. Hij vraagt nu ook aan de kortgedingrechter om mij en de PVDA te verbieden het woord graaier ooit nog met hem in verband te brengen. En dat verbod zou moeten gelden voor eender welk geschrift en beeld en voor altijd.”

Een veroordeling zou een heel gevaarlijk precedent zijn. Niet alleen voor ons, maar voor alle democraten en voor de media.

Raoul Hedebouw

Voorzitter PVDA en volksvertegenwoordiger in de Kamer

Eigenlijk vraagt Bracke botweg aan de rechter om ons te censureren. Dit gaat over de vrijheid van meningsuiting. Een veroordeling zou een heel gevaarlijk precedent zijn. Niet alleen voor ons, maar voor alle democraten en voor de media. 

Deze poging voegt zich bij het andere gevaarlijke precedent van preventieve censuur: het publicatieverbod dat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau gerechtelijk afdwong tegenover DPG Media. Wij blijven ons verzetten. 

We krijgen gelukkig veel steun in deze zaak. Veel mensen moeten rondkomen met een pensioen van 1.400 euro of minder. En dan zien ze politici die naar het gerecht stappen om hun illegale pensioenextra’s te behouden. 

“De mensen hebben echt genoeg van al die politieke privileges en waarderen het dat wij daartegen ingaan. Ze pikken het niet dat Bracke ons probeert de mond te snoeren. Dat zien we met onze petitie die al meer dan 50.000 keer is ondertekend. Wij gaan door. Iedereen kan de petitie trouwens nog steeds ondertekenen via www.pvda.be/graaipensioen”, besluit Raoul.

Op de inleidingszitting op woensdag 8 november 2023 zal deze zaak gevoegd worden bij de eerder opgestarte zaak en vermoedelijk uitgesteld worden naar een zitting begin december.

Fotomontage van oud-Kamervoorzitters Siegfried Bracke (N-VA) en Herman De Croo (Open Vld)

Graaipensioenen: elke euro moet terugbetaald worden

Wij eisen dat Bracke het geld terugbetaalt. Help jij ons druk op de ketel te houden?