Graaipensioen: wij willen elke euro terug

Wat een graaiers... Oud-Kamervoorzitters Siegfried Bracke (N-VA) en Herman De Croo (Open Vld) staken jarenlang bovenop hun maximumpensioen van 7.813,40 euro bruto elke maand duizenden euro’s extra graaipensioen op zak.

Herman De Croo en Siegfried Bracke.

Terwijl zoveel gepensioneerden moeten rondkomen met pensioenen van 1.200 euro of minder. Dit is een echte schande en bovendien onwettelijk. Alle traditionele partijen wisten hiervan, alleen de PVDA was altijd tegen.

Onder druk van de PVDA heeft De Croo het geld ondertussen terugbetaald, maar Siegfried Bracke zegt vanuit zijn villa in Zuid-Afrika dat hij het geld wil houden. Meer nog, hij sleept de PVDA voor de rechtbank. Dat is de wereld op zijn kop: wij eisen dat Bracke zijn illegale graaipensioen tot de laatste euro terugbetaalt.

Stop deze graaicultuur. Elke euro moet onmiddellijk teruggestort worden, dit is ons belastinggeld.

Oud-Kamervoorzitters Siegfried Bracke (N-VA) en Herman De Croo (Open Vld) staken jarenlang bovenop hun maximumpensioen van 7.813,40 euro bruto elke maand duizenden euro’s extra graaipensioen op zak. De Croo heeft het geld ondertussen terugbetaald.

Graaipensioenen: al meer dan 40.000 keer ondertekeningen voor onze petitie

De rechtszaak die Siegfried Bracke (N-VA) opstartte om te eisen dat de PVDA-petitie offline wordt gehaald, heeft het omgekeerde effect.
Raoul Hedebouw aan het woord in de Kamer

Antwoord van de PVDA aan dhr. De Croo en zijn advocaat

Nadat dhr. Siegfried Bracke dinsdag een rechtszaak opstartte om de PVDA-petitie off-line te laten halen, schreef ook de raadsman van Herman De Croo een aangetekende brief aan de linkse partij.
Raoul Hedebouw wordt bedreigd met gerechtelijke stappen door ex-Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA)

Graaipensioenen: Bracke wil ons het zwijgen opleggen. Wij laten ons niet doen!

We worden bedreigd met gerechtelijke stappen door ex-Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA). Hoe ver wil hij gaan om zijn onwettig graaipensioen te behouden? Wij laten ons in ieder geval niet doen.
Raoul Hedebouw hekelt de graaipolitiek in het Parlement.

Graaipensioenen: hoe Siegfried Bracke ons het zwijgen probeert op te leggen

Wanneer hun praktijken aan het licht komen, hebben politieke graaiers zo de gewoonte om luidkeels hun onschuld uit te schreeuwen: “Ik weet van niks, ik heb nooit iets verkeerd gedaan, ik dacht dat alles volgens de regels ging, …”. Voormalig Kamervoorzitter Siegfried Bracke gaat nog een stap verder.
Raoul Hedebouw (PVDA) in het parlement.

Schaf parlementaire privileges af: onze 15 concrete voorstellen

Vandaag komen de verschillende parlementsvoorzitters samen om de afschaffing van de graaipensioenen te beslechten. De PVDA schrijft de parlementsvoorzitters aan, want met de afschaffing van de graaipensioenen is de kous nog lang niet af.
Sofie Merckx, Kamerfractieleider voor de PVDA.

Sofie Merckx laat de illegale graaipensioenen niet los

Zo'n honderd ex-Kamerleden blijven voorlopig tot 1.500 euro aan pensioenextra’s krijgen. PVDA-Kamerfractieleider Sofie Merckx wil de blokkering van deze betalingen op 100% van het plafond-Wijninckx.
De Kamer.

Pensioenextra's parlementsleden zijn al sinds 2011 onwettig

De vrijstellingsmechanismen die in het pensioenreglement voor parlementsleden zijn opgenomen om het plafond-Wijninckx te kunnen overschrijden, zijn sinds 2011 illegaal. Dat is de conclusie van twee juridische adviezen die aan de Kamer zijn toegezonden.
Marc Botenga in het Europees Parlement

PVDA wil ‘graaifonds’ Europees Parlement schrappen: “Pensioen tot 13.700 euro per maand”

Ook voor Europese parlementsleden bestaat een systeem van graaipensioenen. Marc Botenga, Europees volksvertegenwoordiger van de PVDA, eist de onmiddellijke schrapping van dat graaifonds.