We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

Schandalig: andere partijen weigeren riante vertrekpremies af te schaffen

Het Bureau van de Kamer verwierp vandaag unaniem ons voorstel om de uittredingsvergoedingen van parlementsleden af te schaffen. Het Vlaams Belang verliet zelfs de vergadering voor de discussie begon...

dinsdag 30 april 2024

Sofie Merckx in de Kamer.

“Alles om de eigen privileges te behouden, het is een schande”, reageert onze fractieleidster in de Kamer, Sofie Merckx. “Dit was de laatste kans deze legislatuur om dit politieke privilege aan te pakken. Ondanks alle beloftes en verklaringen, bleef het dus bij mooie praatjes. Nul politieke vernieuwing bij Vivaldi of de N-VA.”

Ook het Vlaams Belang toonde opnieuw zijn ware gelaat. Zij verlieten gewoon de zaal voordat ons voorstel besproken werd.

Sofie Merckx

PVDA-fractieleidster in de Kamer en huisarts bij Geneeskunde voor het Volk

“Ook het Vlaams Belang toonde opnieuw zijn ware gelaat. Zij verlieten gewoon de zaal voordat ons voorstel besproken werd. Als het gaat over hun eigen portefeuille, dan geven ze nooit thuis. Eigen graaiers eerst, dat is het Vlaams Belang”, aldus Sofie.

“Wat er ook gebeurt, wij zetten de strijd tegen de graaicultuur verder. Onze volksvertegenwoordigers zullen hun vergoeding in ieder geval niet opnemen”, besluit Sofie. 

Deel onze visual