Stuur een protestmail naar de Vlaamse regering: wij willen onze bushalte terug!

De Vlaamse regering schrapte deze week meer dan 3.200 bushaltes. We roepen reizigers van De Lijn op om een protestmail te sturen naar de ministers. 

vrijdag 12 januari 2024

Beeld van mensen die wachten aan een bushalte

Jos D’Haese, onze fractieleider in het Vlaams Parlement, kan de reacties niet meer bijhouden. “Mensen zijn echt boos”, vertelt hij. 

“Sommige mensen moeten een extra overstap maken of een half uur wandelen naar een nieuwe halte. Anderen zien hun reistijd verdubbelen. Er zijn jongeren die een uur vroeger naar school moeten vertrekken, omdat ze er anders niet op tijd raken.”

Maar de Vlaamse regering wil niet luisteren. Ondanks alle kritiek en getuigenissen en ondanks al het verzet overal waar de Vlaamse regering bushaltes schrapt, blijft ze achter haar plannen staan. 

Volgens minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) ‘werkt het’ en ‘was er geen chaos’. Ben Weyts (minister van Onderwijs), die als vorige minister van Mobiliteit De Lijn kapot bespaarde, zegt dat hij ‘niet bepaald een stortvloed aan mails met klachten’ heeft gekregen.

Daarom roepen wij mensen op om hun verhaal te mailen naar de ministers met de duidelijke boodschap: wij willen onze bushalte terug.

Stuur jouw protestmail

Meer dan 3.000 bushaltes geschrapt?! Laat van je horen en stuur de Vlaamse regering jouw getuigenis.

“Het is tijd dat we de wereldvreemde bubbel van de ministers doorprikken”, zegt Jos. 

Om dat te doen, organiseert de PVDA een mailactie. “Verdwijnt je bushalte? Zit je plots veel langer op de bus? Geraak je niet meer op school of op het werk? Stuur het door naar de ministers”, roept Jos op.

“Samen bezorgen we Ben Weyts zijn stortvloed aan mails en maken we aan Lydia Peeters duidelijk dat haar hervorming niet werkt en dat er wel chaos is”, is Jos strijdbaar. “Samen laten we de boodschap horen: wij willen onze bushalte terug, wij willen investeringen in meer en beter openbaar vervoer.”